XS
SM
MD
LG

2 : 2
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Opet remi

15.10.2016 Slađan Jeremić

Rezultat koji ne odgovara ni Šamčanima ni Dobojlijama. Ipak, da komšijski derbi donese dosta uzbuđenja pobrinuli su se mnogi.

Kod domaćih je došlo do osipanja igračkog kadra, a jedan broj čelnika kluba podnio je ostavku. Kod gostiju neobjašnjiv potez povukao je Milan Lalić koji je šutirao loptu bez igre, zaradivši isključenje u trenutku kada je njegov tim ciljao pobjedu, bio u brojčanom deficitu.

Sloga je prva mogla do prednosti. U 5. minutu Borislav Lukić je na lijevoj strani pronašao Jovu Lukića, ovaj dobro centrirao, a Selmir Mahmutović zahvatio loptu glavom i poslao preko gola. U 14. minutu ubačena lopta iz ugla sa lijeve strane, zatajio je štoperski par Dobojlija, naletio je golobradi Milovan Miladinović i loptu poslao u mrežu.

Sve su prilike da je pomoćni sudija Bojan Rakić oštetio domaćina u 45. minutu. Naime, Armin Sinanović je prihvatio loptu i krenuo ka golu gostiju, ovaj pokazao ofsajd poziciju onda kada te pozicije nije bilo.

U nastavku utakmice prvo pravo uzbuđenje u 60. minutu. Štoper Borca Vlado Koprivica nepropisno je zaustavio Mahmutovića, zaradio je direktno isključenje, a napadač Sloge kazneni udarac pretvara u poravnanje rezultata. Onda je Lalić načinio što je načinio, ekipe su se brojčano izjednačile, pa, ipak, Dobojlije dolaze do preokreta. Mahmutović je uradio veliki posao na lijevoj strani i pronašao Borislava Lukića koji šutira iz dobre pozicije i pogađa donji desni ugao.

Šamčani nisu imali šta da izgube, pa je "fudbalski vrtić" predvođen iskusnim Mirzom Hasanovićem i kapitenom Nemanjom Arsićem munjevito krenuo ka golu smirenog Miroslava Lukanovića. Tako je u 78. minutu Zoran Perić centrirao sa desne strane, a Arsić zahvatio loptu glavom i pogodio metu.

Mogao je Borac do pobjede u 82. minutu da šut mladog Saše Maksimovića nije izblokiran u posljednjem trenutku. Onda je u 89. minutu Duško Bećarević izveo slobodan udarac za goste sa 20 metara, ali je lopta sačuvala "crno-bijele".

Već u sljedećem napadu Željko Radovanović igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, ali Danijel Pajić nije dosudio kazneni udarac za Šamčane. Trener domaćih, Predrag Lukić, smatrao je da je njegov tim drastično oštećen, prigovorio je djeliocima pravde i zaradio isključenje.

Šamački remi će donijeti glavobolju svima, pobjede su najslađe.

BORAC (Š) - SLOGA 2:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Miladinović (14), 1:1 Mahmutović (60) iz jedanaesterca, 1:2 B. Lukić (69), 2:2 Arsić (78).
Stadion: Gradski.
Gledalaca: 200.
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina).
Žuti kartoni: Mehić, Hasanović, Šarkanović, P. Maksimović, Arsić, Radić (Borac, Š), Lalić, Todić, Hadžikadunić (Sloga).
Crveni kartoni: Vlado Koprivica (Borac) u 60. minutu, Milan Lalić (Sloga) u 67. minutu. Isključenje za trenera Borca Predraga Lukića u 90. minutu.

BORAC (Š): Marinković, Koprivica, S. Maksimović, Mehić, Hasanović, Šarkanović (od 62. min. Radić), Sinanović, P. Maksimović, Perić, Arsić, Miladinović. Trener: Predrag Lukić.

SLOGA: Lukanović, Mahmutović (od 72. min. Gavrić), Hadžikadunić, J. Lukić (od 55. min. S. Sarkić), Bećarević, B. Lukić (od 87. min. Lj. Sarkić), Todić, Čebić, Lalić, G. Lukić, Radovanović. Trener: Mitar Lukić.

Igrač utakmice: Nemanja Arsić (Borac, Š).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Borac (Š) Sloga
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača