XS
SM
MD
LG

0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Banjalučani silni u Derventi

06.05.2017 Slađan Jeremić

Borac je pobijedio u Derventi i niÅ”ta ga viÅ”e ne može zaustaviti na putu Å”ampionskih ostvarenja. Pokazao je i u Derventi da ima kvalitet, da Vule Trivunović zna Å”ta radi, da će se od ljeta u Banjaluci ponovo igrati premijerligaÅ”ki fudbal.

Dervenćani su ostvarili svoj cilj, ostali su u Prvoj ligi RS, ostvarili plan da zaigraju u mini Ligi za prvaka, ali dalje se nije moglo.

Borac je doÅ”ao do prednosti u 7. minutu kada je i najavljen trijumf gostiju. Nastupila je opÅ”ta gužva u zadnjoj liniji Dervenćana, najbolje se snaÅ”ao Petar Kunić i loptu poslao u mrežu.

U 17. minutu DuÅ”ko Pećić, golman domaćina koji obećava, morao je napustiti teren zbog povrede ruke. Iskusni Dejan Plisnić zabavljao je gledaoce sigurnim intervencijama i bio jedan od najdominantnijih figura na utakmici. Zaustavio je Kunića u sjajnoj poziciji da ovaj sa viÅ”e pogodaka uđe u đurđevdanska praznovanja. Domaćin je u 29. minutu pokuÅ”ao preko DuÅ”ana Marića. Zamislio je centarÅ”ut, ispao je skoro idealan udarac, za malo da izjednači rezultat.

U 38. minutu Kunić u kaznenom prostoru domaćih vraća loptu do Ivana Delića koji u naletu Å”utira snažno i nisko po zemlji, bio je precizan.

U 47. minutu doÅ”lo je do kontakta između Kunića i Davida Gatarića, sudija Danijel Pajić pokazao je na kreč, Delić je izveo kazneni udarac, a iskusni Plisnić ga pročitao, odbio loptu na koju je natrčao Kunić, Å”utiravÅ”i preko gola.

U 57. minutu oči u oči Kunić i Plisnić, iskusni golman blago je svakog tima. U 72. i u 79.minutu ponovo je Plisnić dominirao, a Kunić se hvatao za glavu.

Ipak, viđeno u gradu na Ukrini uliva nadu da za fudbal ima nade. Da je Tekstilac trajanje koje vrijedi, a Borac da je ponos fudbalske Srpske.

Sija i pobjeđuje...

TEKSTILAC KORT - BORAC (BL) 0:2 (0:2)

Strijelci: 0:1 Kunić (7), 0:2 Delić (38).
Stadion: Gradski.
Gledalaca: 300.
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina).
Žuti kartoni: Gatarić (Tekstilac Kort), Kondić, Raspudić (Borac, BL).

TEKSTILAC KORT: Pećić (od 17. min. Plisnić), Marić, Jolović, Kovač (od 32. min. Kremenović), Đuričić, Brković (od 55. min. Đekić), Stijepić, Ćorić, Komlenović, Duspara, Gatarić. Trener: Zoran DragiÅ”ić.

BORAC (BL): Avdukić, I. Danilović, Puzigaća, Radoja (od 87. min. Burazor), Kunić, Radulović, Raspudić, Đorđević (od 79. min. Zekanović), Delić (od 84. min. Guzina), V. Danilović, Kondić. Trener: Vule Trivunović.

Igrač utakmice: Petar Kunić (Borac, BL).

Fudbal Fudbal Prva liga RS - Liga za prvaka Tekstilac Kort Borac
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača