XS
SM
MD
LG

95 : 77
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Simultanka Stefana Mijovića

15.04.2018 Tekst i foto: Slobodan Dakić

KoÅ”arkaÅ”i Mladosti u pretposlednjem kolu Lige za opstanak, u Mrkonjić Gradu pobjedili su Radnik iz Bjeljine 95:77.Mrkonjićani su ovom pobjedom i definitivno obezbjedili prvo mjesto u Ligi za opstanak, dok Beljinci joÅ” imaju teorteske Å”anse da zadrže premjer ligaÅ”ki status.

Pobjeda koŔarkaŔa Mladosti je zaslužena, jer su u zavrŔnici meča nadigarli goste iz Bjeljine.Gosti su sve do polovine četvrte četvrtnine držali rezultatsku ravnotežu.Tada su se koŔarkaŔi Mladosti zaigrali agresivnije i preciznoim Ŕutevima zabilježili važnu pobjedu, koja im je osigurala prvo mjesto u Ligi za opstanak.

KoÅ”arkaÅ”i Radnika bolje su otvorili utakmicu i prvi period igre dobili 20:16.U drgoj četvrtini neÅ”ta bolja igra Mladosti, pa se na odmor otiÅ”lo rezultatom 40:36.U nastavku gosti je služio Å”ut za tri poena, tako da su trećeu četvrtninu rjeÅ”ili su voju korist 26:22.

Međutim, to je bilo sve Å”to su uradili u vom meču.Domaći koÅ”arkaÅ”i u poslednjie četri minuta ubacili u brzinu viÅ”e i preko raspoloženog Stefana Mijovića slomili otpor gostiju, kojima je pobjeda prijeko bila potrebna.

Ovom pobjedom koÅ”arkaÅ”i Mlaodsti kolo prije kraja osigurali su prvu poziciju u Ligi za opstanak.Pobjedom su dementovali glasine konkurenata Radnika za opstanal u ligi: Studenta, VogoŔće i BoÅ”njaka da će Mladost pokloniti pobjedu Bjeljincima.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je pobjedom i grom svoje ekipe.

-TeÅ”ka utakmica, koja u principu niÅ”ta nije značila ni nama, a ne i Radniku.Mi smo i prije ovoga meča bezbjedili prvu poziciju u Ligi za opstanak.Imamo skor od devet pobjeda i dava poraza.I pred ovaj meči mali smo mnogo probelma zbpog povreda igrača, kao i tokom cijelog Å”ampionata. Odigrali smo korektno do kraja lige.U poslednjem kolu imamo joÅ” meč sa VogoŔćom.Ostaje žal Å”to nismo igrali Ligu za prvaka.Nadamo se da ćemo u nardnom Å”ampionatu biti plasirani u sami vrh Premjer lige BiH- rekao je Sladojević.

Treneru gostiju Vladimirru Radovanoviću, teÅ”ko je pao poraz njegove ekipe koja ima male izglede da zadrži premjer ligaÅ”ki status.

-Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi.Znatnosu kvalitetnija ekipa od nas i teÅ”ko je bilo nadati se povoljnom rezultatu u Mrkonjić Gradu.Presudio je mal roster igrača u naÅ”oj igri, Å”to su koÅ”arkaÅ”i Mladosti znalački iskoristi.Jednostavno su nas čekalio da nam padne koncetracija i onda su sve naÅ”e greÅ”ke kaznili poenima- rekao je Radovanović.

U domaćem sastavu Stefan Mijović postigao je 28, dok je kod gostiju sa sa 19 poena najefikasniji bio Dejan KokoruÅ”.

U poslednjem koluu Lige za opstanak Mladost je gost VogoŔće, dok će Radnik ugostiti ekipu Slobode iz Tuzle.

Ā 

Mladost MG - Radnik BN

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Liga za opstanak Mladost Radnik BN Basket
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača