XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Starčević dobio svoje

26.09.2018 Administrator DC

Nakon niza utakmica u kojima je Tuzla igrala solidno, ali nije lako osvajala bodove, izabranici Slobodana Starčevića danas su stigli do svoje treće pobjede u sezoni.Ā 

Gosti su u grad soli doÅ”li da se nadigravaju, no osim prilike iz 18. minute kada je KariÅ”ik nakon kornera Å”utirao glavom u Fejzića, nisu napravili neke velike probleme domaćinima u prvom dijelu susreta.

S druge strane, Tuzla sitiĀ je u 21. minuti dva puta bila na korak do gola. Prvo je Crnkić slabo uhvatio volej, a Kutić loptu skreće u korner. Nakon udarca iz ugla Kostić loptu glavom Å”alje preko gola gostiju.

Četiri minute kasnije Nebeskoplavi su pveli. Nukić sjajno prolazi po desnoj strani, centrira, a na pravom mjestu je Ubiparip koji je svoj debi na TuÅ”nju krunisao golom.

Pred kraj prvog dijela Stojčev je sjajno uposlio Crnkića, no iz situacije jedan na jedan uspjeÅ”niji je golman Krupe Kutić.

U drugom poluvremenu igra se rasplamsala na obje strane, Krupa je krenula ofanzivno po remi, no već u 54. minuti po drugi put vade loptu iz svoje mreže. Ubiparip asistira Šarčeviću koji sjajno plasira loptu u donji lijevi ugao gola Krupe za 2:0.

U 64. minuti gosti suĀ mogli do smanjenja vodstva. Golman Tuzle Fejzić degažira loptu, rezervista Golubović krenuo je da je blokira, a lopta se od njega odbija u gol aut. Malo je falilo da se nespretnost čuvara mreže domaćina pretvori u pogodak Krupe.

Samo tri minute kasnije Golubović je smanjio vodstvo domaćina. Nakon propuha u zadnjoj liniji Tuzle, lopta dolazi do rezerviste Krupe koji trese mrežu nemoćnog Fejzića za 2:1. Bio je to period kada je Krupa odlučno krenula naprijed, a Tuzla sitiĀ Ā se orjentisala na kontranapade.

Domaćini su upravo iz jedne brze tranzicije u 78. mnuti mogli do trećeg gola, no snažan udarac Ziljkića sa vrha Å”esnaesterca paradom brani Kutić.

Dvije minute prije kraja Krupa je dva puta opasno zaprijetila. Prvo preko Crnova iz slobodnjaka, no Fejzić brani, a zatim i nakon kornera kada je Nikodijević glavom Å”utirao pored gola.

Do kraja meča, Krupa nije uspjela doći do pogotka, pa je Tuzla sitiĀ Ā stigao do svoje treće pobjede u prvenstvu, nakon čega ima 11 osvojenih bodova.

Tuzla siti - Krupa 2:1Ā  (1:0) zavrÅ”enoĀ 

Sloboda. Stadion: TuÅ”anj. Sudija: MiloÅ” Gigović (GradiÅ”ka), Pomoćnici: Amer macić (Mostar), Jure Musa (Čitluk). Četvrti sudija: Mateo Musa (Čitluk). Posmatrač suđenja: Rusmir Mrković (Sarajevo). Delegat: Radenko Borić (Milići). Strelci: Ubiparip 22.Ā Å arčević 55. (Tuzla), GolubovićĀ  70. (Krupa)..Žuti kartoni: Å ećerovićĀ  ( Tuzla),Ā Ā KariÅ”ik (Krupa)

Tuzla siti: : Fejzić, Efendić, Kostić, Crnkić, Stojčev, Šarčević, Kojić, Šećerović, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

Krupa:: Kutić, KariÅ”ik, Redžić, Lukić, Nikodijević, Dekić, Nikolić, Marić, Handžić, Milanović, Maksimović.

Tuzla siti - Krupa

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Tuzla Siti Krupa
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača