XS
SM
MD
LG

Partizan NIS Beograd
06.10.2018 21:00
Petrol Olimpija Ljubljana
82 : 79
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zmajčeki pali u Pioniru

07.10.2018 Tekst i foto::KK Partizan

KoÅ”arkaÅ”i Partizana su u okviru drugog kola regularnog dela ABA lige na svom terenu savladali ekipu olimpije saĀ 82:79Ā (18:16, 13:19, 22:21, 26:23).Ā Mučio se Partizanom tokom celog meča, ali su u drugom poluvremenu na krilima Radeta Zagorca uspeli da trijumfuju i obraduju svoje navijače koji su do poslednjeg mesta ispunili tribine dvorane "Aleksandar Nikolić".

Partizan je kao i prethodnim mečevima odlično otvorio i ovaj meč. NoÅ”eni hukom Grobara, koji su ispunili tribine Pionire do poslednjeg mesta, crno-beli su već u prvoj četvrtini stekli prednost od 14:8. Ipak, do kraja prve deonice gosti su uspeli da čvrstom odbranom zaustave napad Partizana i u drugu četvrtinu uđu rezultatom 18:16.

Serijom 7:0 na startu druge deonice Partizan je nastavio sa dobrom igrom. Prednjačio je Amerikanac Markus Pejdž, koji je joÅ” jednom pokazao da će biti otkrovljene u tekućoj sezoni. Svojih pet minuta očekao je i Marko Pecarski... Sa dve blokade je podigao Pionir na noge i raspalio Grobare na tribinama. Kao i u prethodnim mečevima, izabranici Nenada Čanka su često bili ishitreni u napadu, pa su sa dve izgubljene lopte, ali i nerezonskim Å”utevima dozvolili Olimpiji da se ponovo vrati u ovaj duel. JoÅ” jednom serijom loÅ”ih poteza crno-beli su prepustiliĀ gostima iz Ljubljane da preokrenu rezultat i pred kraj druge deonice povedu sa 27:28. Plejmejker Zmajčeka Jan Å pan, bio je nereÅ”iva enigma za crno-bele koÅ”arkaÅ”e... Vezao je osam poena i diktirao igrom svog tima u sred punog Pionira na maestralan način. LoÅ”om selekcijom Å”uta u napadu, Partizan je bio bez koÅ”a iz igre viÅ”e od pet minuta, Å”to na sreću Nenada Čanka protivnik nije u potpunosti iskoristio... Ljubljančani su uprkos loÅ”oj igri domaćina u drugoj četvrtini na poluvreme ipak otiÅ”li sa prdnoŔću-34:35!View image on Twitter

Partizan je na katastrofalan način otvorio drugo poluvreme. PreviÅ”e prostora su ostavljali Džounsu da igra jedan na jedan protiv sporijeg Gagića, Å”to je rezultiralo novim poenimaĀ gostiju za plus pet. Gagić je nastavio da igra loÅ”e, a u nekoliko navrata je bez ikakvog razloga pravio početničke greÅ”ke u početnoj fazi kontranpada, dodavÅ”i loptu protivničkim igračima. Olimpija to nije iskoristila, pa je četa Nenada Čanka uspela da individualnim potezima Radeta Zagorca dođe do izjednačenjaĀ 42:42!Ā Na krilima Zagorca Partizan je preokrenuo tok meča i ponovo poveo.Ā 

Crno-beli su na kraju treće četvrtine uspeli da podignu nivo igre, a pred odlučujućih deset minuta rezultat je glasioĀ 56:56!

Ponovo je Zagorac bio faktor dobre igre Partizana i u četvrtoj deonici. Sredinom poslednjeg perioda crno-beli su poveli sa 65:57, ali su joÅ” jednom gostima prepustili da serijom 7:0 dođu do izjednačenja! Olimpija je na dva minuta do kraja povela sa 69:67 i doÅ”la na domak trijumfa u Beogradu... Trojkom Pejdža i krađom Zagorca Partizan je uspeo da okrene situaciju u svoju korist! Na kraju, u uzbudljivoj penal zavrÅ”nici crno-beli su imali viÅ”e živaca od gostiju i ostvarili drugi trijumf u regionalnom takmičenju.

PARTIZAN - OLMPIJA 82:79Ā (18:16, 13:19, 22:21, 26:23).

DVORANA: Aleksandar Nikolić (6.000)

SUDIJE: KoljenÅ”ić, Dragojević, Stefanović

Partizan:Ā Pejdž, Si, Aranitović, Marinković, Gegić, Veličković, Pecarski, Gavrilović, Zagorac, Lendejl, Gagić, Nikolić.

Olimpija:Ā Džouns, Å pan, Bubnić, Lazić, Å amarnik, Lapornik, Begić, Badžim, Mesiček, Sanon, Rebec, Radulović.

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Partizan NIS Petrol Olimpija