XS
SM
MD
LG

Cedevita Zagreb
28.10.2018 19:00
Budućnost VOLI Podgorica
63 : 58
1/4
9 : 25
2/4
11 : 11
3/4
16 : 12
4/4
27 : 10
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Cedevita povela sa 1-0

25.03.2019 Đ. Malešević

Košarkaši Cedevite poveli su sa 1-0 u polufinalu ABA lige. Oni su u Zagrebu savladali Budućnost sa 90-83.

U prvom periodu se igralo u serijama. Cedevita je povela sa 4-0 na startu susreta. Tada je Budućnost krenula sa ozbiljnijom igrom. Zategli su odbranu i maksimalno su otežali napade Cedevite. Domaći su izgubili par lopti a u napadu je Bel pogodio tri trojke za Budućnost i vodstvo 16-10 Podgoričana. Međutim, tada je Cedevita zaigrala bolje. Zategli su odbranu, Koti Klark i Džekson su izgubili kombinovano tri lopte a Cedevita je na drugoj strani pronašla ritam. Serijom 8-0, Cedevita dolazi do preokreta. Na kraju je Cedevita dobila prvi period sa 21-18 a zanimljivo da su ekipe kombinovano izguble 11 lopti. 

Cedevita je povela sa pet poena prednosti na startu drugog perioda. Međutim, Budućnost je uspjela tada pronaći ritam. Napravili su seriju i napravili su preokret. Cedevita je preko Pulena jedno vrijeme održavala prednost. Međutim, u završnici prvog poluvremena Budućnost preuzima vodstvo i sa poenom prednosti odlaze na odmor. Treba istaći da se u drugom periodu maksimalno razigrao Erl Klark koji je postigao 13 poena u prvom poluvremenu. I u drugom periodu se nastavilo sa mnogo izgubljenih lopti i na poluvremenu su ih i jedni i drugi imali po deset. Stekao se utisak da Cedevita nije iskoristila činjenicu da su Kol i Džekson rano dobili po dvije lične i što u drugom periodu nisu ni igrali faktički.

Na startu drugog poluvremena razigrao se Stipanović i Cedevita dolazi do pet poena prednosti. Međutim, Budućnost se vraća serijom 6-0. Potom smo gledali rezultatsku klackalicu. Kobs je bio razigran sa jedne a Kol sa druge strane. Međutim, ni jedni ni drugi nisu pravili sojetniju razliku. Serijom Eldžina Kuka i poenima Pulena, Cedevita dolazi do osam poena prednosti. Međutim, onda Kuk pravi nesportski faul na Bitadezu. Goga daje bacanja, Gordić dvojku i Budućnost se vraća. Ipak, poenima Pulena sa zvukom sirene, Cedevita sa šest poena ulazi u poslednji period.

Budućnost je na startu poslednjeg perioda pokušavala da se vrati. Cedevita je održavala vodstvo i kada je Pulen izašao iz iz igre jer je razigran bio Murić. Nakon poena Stipanovića, Cedevita je imala +8. Međutim, Budućnost pravi 5-0 i vraća se u igru. Imala je Budućnost kontru da se još vrati. Međutim, Petar Popović maša zicer, mašaju i Bitadze i E.Klark iz ofanzivnog skoka a Gordić potom pravi nesportski faul na Kobsu. Kobs daje bacanja, Kuk iz ofanzivnog skoka pgađa i opet je Cedevita napravila solidnu prednost. Pokušavala je Budućnost da se vrati ali nisu uspjeli i Cedevita je slavila.

Do pobjede su ih predvodili Kobs sa 21 poenom i Pulen sa 20 dok je Erl Klark sa 23 poena predvodio Budućnost.

Foto: Evrokup

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Cedevita Budućnost VOLI
AmarZerem je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača