XS
SM
MD
LG

82 : 79
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Produžetak donio pobjedu

13.01.2019 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada u 13.kolu Košarkaške lige BiH pobjedili su Vogošću 82:79.Pobjeda domaćih košarkaša je zslužena, jer su u produžetcima od pet minuta iumali više koncetracije i znanja i zabilježe važnu pobjedu.Da su slavili i gosti nebih bilo ne zasluženo, jer su u većem dijelu meča imali prerdnost.

Utakmica je u regularnom dijelu završena 70:70.Mladost ima skor osam pobjeda i četri poraza, a Vogošća po šest pobjeda i poraza.Mrkonjićane je do pobede predvodio Kočo Jovović 21, dok su kod gostiju po 13 poena postigli Vladimir Vranić i Nemanja Manojlović.

Gost iz Vogoše bolje su otvroilu meč i prvi period igre rješili u svoju kosrist 22:18.U drugoj četvrtini dobra igra gostiju i očajno izdanje domaćih košarkaša, tako da su gosti na odmor otišli sa deset poena prednosti(39:29).

U drugom poluvremenu druga slika.Domaći košarkaši predvođeni raspoloženim Kočom Jovovićem zaigrali agresivnu odbranu, a služio ih je i šut.To je dalalo rezultat pa su 28 minutu poenima Miloša Marakovića poravnali rezultat na 48:48.Isti košarkaš trideset sekundi kasnije dovodi Mladost u vodstvo 50:48.Domaći košarakaši treću četvrtninu dobili 29:13.

U posldnjih deset minuta meča Mladost je ušla sa prnosti od sedam poena(58:52).Međutim, gosti iz Vogošće se ne predaju i u samoj završnici utakmice uspjevaju poravnat rezultat na 70:70.U produžetku od pet minuta na parketu su se bolje snašli košarkaši Mladosti i sa pet vezanih poenima Stefana Mitrovića stižu do važne pobjede.

Trener Mladosti Goran Sladojivić zadovoljan je pobjedom, ali ne igrom svoje ekipe u prvom poluvremenu.

-Zasluženo smo pobedili, ali da su i gosti slavili nebih bilo nezasluženo.Mi smo ovun utakmicu dobili i kada nas nije htjela igra i šut.U prvom poluvremeu jednostano nismo imali napad.Postigli smo 29 poena, koliko samo u trećoj četvrnini.Loše smo igrali i ušli u seriju grešaka.U trećoj četvrtini vratili smo se u utakmicu, uspijeli da poravanmo rezultat i da pređemo u vodstvo- rekao je Sladojević.

Streteg Mrkonjićana ističe da je pred meč sa Vogošćeom imao dosta problema sa igračkik kadrom.

-U nedjelju smo igrali težak meč sa Zrinjskim.Đorđe Aleksić i Srđan Gavrić zaradili su povrede, pa je klupa za meč sa Vogošćom bila skraćena.Gavrić je odigrao samo četri minuta, dok je Đorđe Aleksić dao svoj maksimum i pomoga ekipi.Imalio smo problema sa trenizima jer je dovorna slabo grijana, pa smo morali skraćivati trenige-kaže Sladojević.

Trener gostiju Goranu Šehovcu teško je pao poraz njegove ekipe, jer su došli u Mrkonjić Grad po pobjedu.

-Mislim da smo večeras ispustili pobjedu.Svojim greškama i nedisciplinom i lošom koncetracijom izgubili smo utakmicu.Znali smo da će Mladost u drugom poluvremenu napraviti pritisak, ali nismo odgovorili na adekvatan način.Za minu i po primili smo sedam poena i ušli u probleme.Očito da nam je u ovom meču falilo više pameti.Imali smo želju, energiju i dobro otvrili utakmicu.U drugom poluvremenu pala  je koncertacija i moram da kažem da semo košarkaški buli nepismeni kada smo dozvolili domaćim košarkašima da stignu naše vodstvo i da nas pobjede- rekao je Šehovac.

 Mrkonjićani u 14.kolu gostuju Kaknju, dok će Vogoćša ugostiti ekipu Sparsa.

 

                          

 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Vogošća
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača