XS
SM
MD
LG

6 : 2
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
U duelu imenjaka,za sada uspješniji Mrkonjićani
Mirković je povisio prednost Mrkonjićana,te se odlazi na poluvrijeme
Brzi golovi u nastavku,za ubjedljivu prednost Mrkonjićana
Goleada u Krupi na Vrbasu
Gol
šesti gol u mreži Novljana
Izveštaj utakmice

Šest komada starim prijateljima

27.10.2019 Tekst i foto: Slobodan Dakić

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri Slobode iy Mrkonjić Grada  u 11. kolu Druge lige - grupa Zapad u Krupi na Vrbasu pobijedili su Slobodu iz Novo Grada 6:2. Pobjeda Mrkonjićana je više nego zaslužena, jer su goste nadigrali u svim segmentima fudbalske igre.

 Bio je to meč dvije ekipe koje su godinama sa uspjehom igrale u Prvoj ligi. Ekipe koje decenijama  mnogo značile za krajiški, ali i fudbal Republike Srpske, pa i BiH. Da je bilo fudbalske pravde, ali i razumijevanja ljudi koji vode Fudbalski savez Republike Srpske, ali i pomoći šire zajednice Novljani i Mrkonjićani bi bili stabilni prvoligaši. Ali o tome nekom drugom prilikom, sa uvjerenjem da će se na „Lukama“ i „Mlakvama“ ponovo kotrljati prvoligaška lopta.

 

Pobjedom u meču sa Slobodom iz Novog Grada izabranici Milorada Glamočaka Kralja nastavili su sjanu seriju od četiri vezena trijumfa. Sa 20 bodova nalaze se na diobi petog i šestog mjesta sa prnjavorskim Ljubićem. Da nije bilo kiksa u meču sa Mladosti iz Donje Slatine u Šipovu, ali klasične otimačine sudijske trojke iz Prijedora Sloboda bi bila na samo vrhu tabele.

 Bilo, kako bilo, u taboru Slobode bore se sa brojnim problemima i nedaćama koje već drugu sezonu prate klub.

Ekipa utakmice igra stalno van Mrkonji Grada, što je utrostručilo troškove takmičenja, pa se klub nalazi nezavidnoj finansijskoj situaciji. Čak je i meč sa Slobodom(NG) u Krupi na Vrbasu bio doveden u pitanje. Međutim, zahvaljujući velikom razumijevanju načelnice opštine Divne Anićić, obezbijeđena su sredstava za odigravanje utakmice.

 Aničićeva, kaže da će opština i lokalna zajednica i dalje pomagati klubu u svojim mogućnostima.

-Znam za sve probleme Fudbalskog kluba Sloboda. Nastavićemo da pomažemo klub. U pauzi prvenstava sa rukovodstvom kluba ćemo uraditi detalju analizu i vidjeti načine finansiranja. Moraju se tražiti sponzori i drugi vidovi održivosti  sporta u našoj lokalnoj zajednici. Na proljeće počećemo radove na nivelaciji glavnog terena stadiona „Luke“, za šta nam je potrebno 400.000 maraka. Završićemo i pomoćni stadion sa vještačkom travo, gdje je još ostalo postavljanje vještačke podloge i rasvjete - rekla je Aničićeva.

- Fudbaleri, uprava i stručni štab zahvalni su na pomoći i razumijevanju opštinske uprave. Nastojimo da se odužimo navijačima i čelnim ljudima opštine dobrim igrama i rezultatima na zelenom terenu - kaže predsjednik kluba Milenko Milekić.

 Mladi štoper Slobode Duško Mitrić kaže da je i utakmica sa Slobodom iz Novog Grada pokazala veliku želju  fudbalera za pobjedom i dokazivanjem.

-Suočeni smo sa mnogo problema u klubu. Ali bez  obzira na sve probleme momci su dana izašli na teren i pokazali prije svega ljudskost i karakter. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu, što i sam rezultat pokazuje. Iskreno sam ponosan na ekipu, na sjajne momke i čast mi je što igram i dijelim svlačionicu sa njima. Sada su naše misli okrenute ka narednom meč sa Omarskom, gdje nas očekuje teška utakmica. Vjerujemo u sebe i nadamo se povoljnom  rezultatu - optimista je Mitrić.

 Po dva gola za Slobodu postigli su Malinović i Mirković, a jednom su se u listu strijelaca upisali Radanović i Vidović. Za goste dvostruki strijelac je bio Kovačević.

Druge lige Druge lige Druga liga RS – Zapad Sloboda (MG) Sloboda (NG)
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača