XS
SM
MD
LG

33 : 28
Poluvreme
18 : 13
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Korak do savrŔenog skora: Bosna protiv Zrinjskog doŔla do 19 pobjede u nizu

10.05.2021 A. DJ.

Foto: A. Đulović

Još jedno kolo ostalo je da se odigra u Prvoj ligi FBiH-Jug, a prvoplasirani na tabeli i osvajač promocije u viši rang je već odavno poznat - to je ekipa Bosne iz Sarajeva.

 

U predzadnjem, 19. kolu, Bosna je na domaćem terenu, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu ostvarila još jednu pobjedu. Poražena je ovoga puta ekipa Zrinjskog iz Mostara, a "Studentima" je to bila 19. pobjeda iz isto toliko utakmica.

Do pobjede je bordo tim došao bez većih problema, vodivši kroz praktično čitav tok meča.  Prvotimci Bosne napravili su u prvih 20-ak minuta dovoljnu rezultatsku zalihu, pa je trener Zuhdija Korkarić već tada "promješao karte" i priliku dao svim igračima iz rostera. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 18 -13, što je bila dovoljna prednost za konačnu pobjedu. Omladinci Bosne, od kojih su većina 2003. godište i mlađi, iznijeli su teret seniorskog rukometa u drugom poluvremenu. Napravili su čak rezultatski egal (15-15), te tako održali prednost od pet golova razlike. Utakmica je završila rezultatom 33-28.

Najbolji pojedinci kod Bosne bili su mladi: Amar Korkarić sa 9 postignutih pogodaka; te Amar Herić i Sanjin Božić sa po 4. Isti učinak, od čak 9 postignutih golova, na drugoj strani, za Zrinjski je ostvario Filip Rosić, a pratili su ga Matej Kolobarić sa 5 i Marko Drmać sa 4.

Rukometaši Bosne će svoj savršeni skor, odnosno 20. pobjedu u nizu, tražiti u posljednjem kolu u kojem opet igraju u Sarajevu, ali u gostima kod RK "Respect". Tim Zrinjskog u posljednjoj ovosezonskoj utakmici došekuje jop jedan sarajevski klub - RK BriješÄ‡e.

ORK Bosna Sarajevo - HMRK Zrinjski 33-28 (18-13)

Bosna: Tahirović 1, Korkarić 9, Kurtović, Ahić, Denjo, Malagić, Mrda 3, Božić 4, Salčinović 1, Herić 4, Toromanović 3, Raonić 1, Mutapčić, Mimić 1, Vražalić 3, Omanović 3.

Sedmerci: 6/6; Isključenja: 6 min.

Zrinjski: Nikolić, Babić, Drmać 4, Matić 3, Brkić 1, Bevanda, Rosić  F. 9, Ereš 3, Rosić L., Mihaljević 2, Lovrić, Ramljak 1, Vladić, Jukić, Kolobarić 5.

Sedmerci: 5/8; Isključenja: 6 min.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Prva liga FBiH - Jug Bosna Zrinjski
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača