XS
SM
MD
LG
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Poveli su domaći fudbaleri
Gol
Izjedančenje
Gol
Ponovo vodi Sloboda
Izveštaj utakmice
Sloboda teško do bodova

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode, u četvrtom kolu Druge lige - grupa „Zapad“ savladali su ekipu Čelinca 2:1.Pobjeda domaćih fudbalera je zaslužena, ali da su i gosti odnijeli bod ne bi bilo nezasluženo.

 

Naime, domaći fudbaleri do pobjede su došli teže nego što se očekivalo, jer su gosti disciplinovanom igrom i pojačanom odbranom dobro parirali fudbalerima Slobode. Iz brzih kontranapada nekoliko puta su zaprijetili golmanu Nikoli Klajiću.

Utakmica je bila tvrda, teška i sa dosta grešaka u predaji lopte i jedne i druge ekipe. Kod fudbalera Slobode osjetio se umor, jer su se u prijateljskoj utakmici sa banjalučkim Borcem energetski potrošili. Doda li se i to da se u 41 minutu povrijedio mladi Marko Nikić, te da zbog povrede skočnog zgloba u timu nije bio kapiten Emilko Janković „mozaik“ postaje kompletan.

Međutim, za Mrkonjićane je najvažnije da su zabilježili pobjedu u ovom meču, osvojili tri nova boda i zadržali vodeću poziciju na drugoligaškoj tabeli.

Ono što brine je da napadači Slobode teško realizuju prilike za pogodak. I u ovom meču, naročito u prvih trideset minut, kada su odlično igrali, prokockali su četiri , pet izglednih prilika za pogodak.

S druge strane gosti su se orijentisali na pojačanu odbranu i u prvom poluvremenu iz prvog šuta u okvir gola postigli pogodak.

Sloboda je povela u 14. minutu strijelac je bio Dragan Domuzin. Ognjen Soldata odlično je šutirao iskosa s desne strane. Golman gostiju Dejan Čađo, prvo ime utakmice, odbranio je šut, ali je lopta došla do Domuzina koji je šalje u mrežu. Za veliko slavlje više od 300 navijača Slobode na „Lukama“.

I u eri napada ka golu Čađe, gosti u 40 minutu iz jedine prve šanse u prvom poluvremenu poravnavaju rezultat na 1:1.Strijelac je mladi Ognjen Bosančić, nakon katastrofalne greške domaće odbrane.

 U drugom poluvremenu sjajno otvaranje meča fudbalera Slobode. Naime, iz prvog napada u 46 minutu Srđan Mrzić postiže pogodak za vođstvo od 2:1.Neko od fudbalera Slobode s desne strane je ubacio loptu pored gol Čađe, a Mrzić glavom sproveo u mrežu. Ispostaviće se da je taj Mrzićev gol, bio i pobjedonosni na utakmici.

 Šef stučnog štaba Slobode gor Mirković zadovoljan je pobjedom i osvajanjem tri nova boda, ali ne i igrom svojih fudbalera.

-Odigrali smo jedan težak meč, protiv dobre ekipe Čelinca. Najvažnije da smo pobijedili, ali je u našoj igri nedostajala svježina. Energetski smo se potrošili u meču sa Boracem. Okrećemo se meču u subotun u Banjaluci sa BSK-om. Očekuje nas težak meč, ali vjerujem da sa dobrom igrom možemo očekivati povoljan rezultat- kaže Mirković.

Druge lige Druge lige Druga liga RS – Zapad Sloboda Čelinac
Međusobne utakmice
2021-2022
27.03
15:00
Čelinac
Sloboda
0
1
08.09
17:00
Sloboda
Čelinac
2
1

2020-2021

Uporedni rezultati

Sloboda
 
Čelinac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
3 (1) Broj pobeda 1 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
1 (1) Broj poraza 3 (2)
7 (2) Dati poeni 4 (2)
4 (2) Primljeni poeni 7 (5)
+3 (0) gol razlika na utakmicama -3 (-3)
75% (50%) Uspešnost 25% (0%)
EnverBajrica je ocenio igrača
EnverBajrica je ocenio igrača
habazzz je podelio utakmicu
HuleHule je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača