XS
SM
MD
LG

76 : 68
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sokočani pobjedom otvorili drugi dio sezone (VIDEO)

24.01.2022 M.Muharemović

KK "Sokolac"

Košarkaši Sokoca pobjedom su otvorili drugi dio sezone Prve košarkaške lige Republike Srpske nakon što su na svom parketu savladali ekipu OKK „Kozara“ iz Gradiške rezultatom 76:68.

Utakmicu bolje otvaraju gostujući košarkaši koji prvu četvrtinu rješavaju u svoju korist 20:12, a rezultatsku prednost uspjelu su održati do kraja prvog poluvremena koje dobijaju rezultatom 40:37.

Nakon povratka sa pauze igrači Sokoca zaigrali su agresivnije u odbrani, sastav Kozare sveli na svega 11 postignutih poena i pred posljednji period igre prednost na semaforu okrenuli u svoju korist (53:51). Predvođeni kapitenom Pečenicom, Sokočani nastavljaju u istom ritmu u četvrtoj četvrtini koju dobijaju rezultatom 23:17 i postavljaju konačnih 76:68.

Do osme pobjede u sezoni košarkaše Sokoca predvodio je Nemanja Pečenica sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i 11 skokova, a pratili su ga novi igrači u timu Pavle Tupanjanin (23p) i Nik Stravtek (10p).

Kod gostiju najzapaženiji bili su Vanja Samardžić sa 20 i Dejan Kelečević sa 15 postignutih poena.

U narednom kolu KK „Sokolac“ gostuje u Bijeljini kod Budućnosti, a OKK „Kozara“ će na svom parketu dočekati tim Sutjeske.

 

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Sokolac Kozara