XS
SM
MD
LG

67 : 79
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Slavija u odličnoj atmosferi savladala Sokolac

13.02.2022 M.Muharemović

KoŔarkaŔi Slavije iz Istočnog Sarajeva pobijedili su u gradskom derbiju u Sokocu istoimenu ekipu rezultatom 79:67 u okviru 15. kola Prve lige Republike Srpske.

U odličnoj atmosferi koju su napravili navijači Sokoca i Slavije, Vandali i Sokolovi, viđena je tvrda utakmica koju su gosti iz Istočnog Sarajeva prelomili u svoju korist krajem treće i početkom četvrte četvrtina kad su ostvarili i maksimalnu prednost od 16 poena razlike.

Trener Slavije Aleksandar Damjanović istakao je nakon meč da je agresivnost u odbrani u drugom poluvremenu omogućila njegovim izabranicima da dođu do nekoliko lakih poena u napadu koji su im dali sigurnost da susret privedu kraju na najbolji način.

ā€žOčekivali smo jednu čvrstu i borbenu utakmicu Å”to se i desilo. Obje ekipe uÅ”le su u susret Ā jako i to je rezultiralo manjim brojem postignutih koÅ”eva u prvom poluvremenu i rezultatskim egalom. Nakon povratka sa pauze podigli smo nivo igre u odbrani koji nam je omogućio da ostvarimo pobjedu. Ekipi Sokoca zahvaljujem se na fer igri i želim im puno sreće u nastavku sezoneā€œ dodao je Damjanović.

Kratka rotacija u ekipi, prema riječima trenera domaćih Tomislava Tamburića, jedan je od faktora koji je uticao na poraz Ā Sokoca u ovom kolu.

ā€žNedostatak snage u drugom poluvremenu, a koji je uzrokovan kraćom rotacijom u ekipi, doveo je do poraza protiv ekipe Slavije. Jednostavno su nas ritmom u drugom dijelu pobijedili i ja im želim sreću u daljem toku takmičenja. Mi u svom sastavu imamo dosta mlade igrače koji nisu joÅ” fizički spremni da nose naÅ”u igru ali sigurno da je pred njima vrijeme i kroz kvalitetan rad da će napredovatiā€œ zaključio je Tamburić.

Najefikasniji koÅ”arkaÅ” u redovima Slavije bio je Filip Njegovanović sa 19 poena, a kod Sokoca istakao se Miroslav Kovač sa 15 poena i 14 skokova.

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Sokolac Slavija 1996
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača