XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Prvo mu je golman Sarajeva opdbranio udarac sa bijele tačke, ali se Hrelja ispravio i poslao loptu u mrežu.
26'
Postava
Aldin Ćeman(G) , Elvir Duraković , Armin BeÅ”agić , Amir Velić , Amer Drljević , Damir Hrelja , Anel Hebibović (K), Darko Bodul , Azur Mahmić , Demir Jakupović , Mirsad Ramić , DOMAĆI TIM - REZERVE Mićo Vukanović(G) , Amar Sabljica , Senad KaÅ”ić , Edin Biber , Almir Ćubara , Berin Alić , Nermin Alagić , Dario Blagojević , Anes Vazda ,
Postava
Muhamed Å ahinović(G) , Muhammed Musa , Muharem Trako , Andrej Đokanović , Dal VareÅ”anović , Nemanja TomaÅ”ević , Adnan Džafić , Frane Čirjak , Vlatko Drobarov , Ivan Ikić , Asmir Suljić (K), GOSTUJUĆI TIM - REZERVE Belmin Dizdarević(G) , Hamza Čataković , Nardin Mulahusejnović , Tarik Ramić , Đani Salčin , Irfan Ramić , Rifet Kapić , Rijad Kobiljar ,
Asistirao mu je Darko Bodul
IzveŔtaj utakmice

Ups, nova nula Dudićevog tima

14.08.2022 Administrator DC

F

Nakon teÅ”kog poraza od Tuzla Sitija u zaostalom meču prvog kola Premijer lige BiH, fudbaleri Sarajeva danas su gostovali Igmanu u Kaknju u duelu petog kola Premijer lige BiH. Igman je uoči ovog kola ostao jedini tim bez trijumfa u Premijer ligi BiH, jer su pobjede slavili Leotar, Sloboda i PosuÅ”je, pa je na domaćinu već bio pritisak da počne stizati zaostatak za protivnicima, iako je Igmanu ovo bila tek treća utakmicu u sezoni.

S druge strane, Sarajevo je bilo i samo pod pritiskom da ispravi jako loÅ” utisak iz prethodne utakmice. Sarajevo je napravilo i određene kadrovske promjene, a najznačajnija je odabir Muhameda Å ahinovića za poziciju golmana umjesto Belmina Dizdarevića koji je dosad bio standardan. S druge strane, za Igman je zaigrao Darko Bodul, koji je proÅ”le sezone igrao upravo za Sarajevo, a u kadru je bio i Anel Hebibović.

Sarajevo je krenulo ofanzivno i u danaÅ”nji meč, ali bilo je primjetno da se Igman ne boji presinga Bordo tima u prevelikoj mjeri i danaÅ”nji nominalni domaćin po zemlji je nastojao iznijeti loptu, mada je generalno Igman koristio svaku priliku da napravi kontranapad.Ā 

Bordo tim je stvorio nekoliko poluprilika, ali najčeŔće se dugim loptama i ubačajima sa strane tražio Adnan Džafić, koji je danas igrao centralnog napadača, a koji nije mogao dobiti duele sa defanzivcima domaće ekipe. S druge strane, visinom i dobrom igrom u duelima Darko Bodul i Mirsad Ramić pravili su velike probleme Sarajevu.

Najbolju Å”ansu Sarajevo je imalo nakon lijepe akcije koju je začeo Dal VareÅ”anović, a on je na kraju i Å”utirao, ali je njegov udarac izblokiran. S druge strane, Igman je svoju prvu pravu Å”ansu iskoristio, a Mirsad Ramić pobjegao je odbrani Sarajeva prije nego ga je Musa Muhammed faulirao u kaznenom prostoru Sarajeva.

Ā 

Sudija Dragan Kesić je pokazao na bijelu tačku, loptu je namjestio Damir Hrelja, a njegov udarac odbranio je golman Å ahinović, no nakon odbijene lopte, Igman je stigao do vodstva. Prethodno je Sarajevo imalo sjajnu Å”ansu, Muhammed je ubacio ka Suljiću, ali on je promaÅ”io loptu, da bi nakon toga Igman istrčao opasan napad i stigao do vodstva.

Nije se niÅ”ta značajnije deÅ”avalo do kraja prvog poluvremena, Sarajevo je pokuÅ”avalo napasti, ali nije uspijevalo ozbiljnije ugroziti gol domaćina, a Igman se disciplinovano branio. U drugi dio Sarajevo je i ovaj put uÅ”lo sa tri izmjene, ali nije proÅ”lo mnogo vremena prije nego je primilo gol.

Ponovo su prekidi bili žestoka boljka za Bordo tim, Demir Jakupović, vjerovatno najniži igrač na terenu, nakon ubačaja Darka Bodula iz kornera glavom je pogodio mrežu Sarajeva. Bio bi to totalni nokaut Ā za Sarajevo, ali Darko Bodul je dobio crveni karton samo dvije minute kasnije, nakon Å”to je u jednom duelu zakačio Ikića rukom po licu. Tačnije, bio mu je to drugi žuti karton.

Sarajevo je zaprijetilo nekoliko minuta kasnije preko rezerviste Kobiljara, ali Aldin Ćeman odbranio je njegov pokuÅ”aj u 60. minuti. Bio je to ujedno tek drugi udarac Sarajeva u okvir protivničkog gola i ujedno jedina ozbiljnija Å”ansa u prvih sat vremena igre.

Krenula je u posljednjih pola sata utakmice apsolutna ofanziva Sarajeva, ali igrači gostiju nikako nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Aldinu Ćemanu. Istakao se u 77. minuti odličnom intervencijom golman Igmana, kada je glavom Å”utirao Nardin Mulahusejnović.Ā 

Bezidejnost Sarajeva bila je sve evidentnija kako je vrijeme odmicalo, a do kraja meča, najbliže pogotku je zapravo bio Anel Hebibović, koji je sa preko 50 metara uhvatio volej i pogodio prečku gola gostiju. Jedino Å”to je bilo bitno jeste drugi žuti za rezervistu Darija Blagojevića, pa je Igman tako meč zavrÅ”io sa devet igrača, ali nije imao probleme da zadrži svoju prednost.

Ostalo je do kraja 2:0, te Igman sada ima četiri boda, a Sarajevo je propustilo priliku da pobjedom skoči na prvo mjesto. Umjesto toga, Sarajevo je ostalo na drugom mjestu, ali ima samo bod viŔe od Željezničara, odnosno dva od Borca.

FK Igman Konjic - FK Sarajevo 2:0 (1:0)
Stadion: Gradski stadion, Doboj-Kakanj
Gledalaca: 1200
Sudija: Dragan Kesić (GradiÅ”ka)
Strijelci: 1:0 - Hrelja (27), 2:0 - Jakupović (53)
Žuti kartoni: Ramić, BeÅ”agić, Bodul, Mahmić, Jakupović, Hebibović, Blagojević, ĆemanĀ (Igman), Đokanović (Sarajevo)
Crveni karton: Bodul (Igman) - 55, Blagojević (Igman) - 90+4.

FK IGMAN KONJIC: Ćeman, Hebibović, Velić, Mahmić, Duraković, BeÅ”agić, Drljević, Bodul, Hrelja (58. Biber), Jakupović (69. Ćubara), Ramić (82. Blagojević). Trener: Adnan Elezović.Ā 

FK SARAJEVO: Å ahinović, Muhammed, Drobarov (46. Kapić), Trako, TomaÅ”ević, Đokanović, Čirjak, VareÅ”anović (60. Ahmetović), Ikić (57. Čataković), Suljić (46. Kobiljar), Džafić (46. Mulahusejnović). Trener: Feđa Dudić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Igman Sarajevo