XS
SM
MD
LG

3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
IzveŔtaj utakmice

Sigurno Sarajevo (video)

31.08.2022 Administrator DC

Sarajevo je prekinulo niz bez pobjede od četiri utakmice i savladalo ekipu Leotara sa 3:0. Bordo tim je zasluženo slavio novu pobjedu jer su od prve do posljednje minute dominirali susretom i imali i veći broj prilika, kao i posjed lopte na svojoj strani.

Bordo tim je fantastično otvorio utakmicu, a već u četvrtoj minuti izglednu priliku je imao Mulahusejnović, ali je bio neprecizan

Ā 

U devetoj minuti pokuÅ”ao je Ikić, ali udarac je otiÅ”ao preko gola. Desetak minuta kasnije Bordo tim je poveo zasluženo preko Ikića. Krilni fudbaler je Å”utirao nakon centarÅ”uta Muhammeda Muse.

Musa se tu nije zaustavio, pa je tri minute kasnije ponovo asistirao, ovoga puta Mulahusejnoviću koji je spremio zicer u mrežu.

PokuÅ”alo je Sarajevo da postigne pogodak preko Čatakovića i VareÅ”anovića, ali je ostalo 2:0 do kraja prvog dijela. Trebinjci su u prvom dijelu najbolje Å”anse sačuvali za finiÅ” istog, ali su udarci Džajića i Milovića bili sjajno odbranjeni od strane Å ahinovića.

Drugo poluvrijeme donijelo je neÅ”to sporiji ritam, te je bilo znatno manje prilika. Jednu je propustio Mulahusejnović u 60. minuti utakmice. Leotar je pokuÅ”avao biti aktivniji prema naprijed, ali prave Å”anse nije bilo.

U 73. minuti utakmice VareÅ”anović je pogodio za konačnih 3:0, a mladi fudbaler je pogodio uz pomoć Cmiljanovića koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Do kraja utakmice Bordo tim je mirno priveo susret kraju i slavio ubjedljivu pobjedu.

FK Sarajevo - FK Leotar 3:0

Stadion: Bilino polje
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Žuti kartoni: Trako (Sarajevo); Cvetković (Leotar)
Strijelci: Ikić 19ā€˜ - 1:0; Mulahusejnović 22ā€˜ - 2:0; VareÅ”anović 73ā€˜ - 3:0;
FK Sarajevo:Ā Å ahinović, Muhammed, Đokanović, T. Ramić, TomaÅ”ević, Drobarov (Trako 66.), Ikić, Mulahusejnović (Ahmetović 77.), Džafić (Kobiljar 66.)Ā ÄŒataković (I. Ramić 66.)Ā i VareÅ”anović (AliÅ”ah 77.).Ā Trener: Feđa Dudić.
FK Leotar:Ā Puletić, Milović, Todorović (Čubrilo 78.), Aćimović (Milić 68.), Đajić, PeriÅ”ić, Cvetković, Đuderija (Georgiev 46.), Cmiljanović, Matković (Å uÅ”njar 68.) i Pervan (Karić 46.).Ā Trener: Marko Vidojević.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Sarajevo Leotar
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača