XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Postava
David Stjepanović(G) , Ilija Danilović , Dmitrii Suharev , Ognjen Soldat , Predrag Zekanović , DuÅ”ko Mitrić (K), Vlado Koprivica , Bojan Burazor , Alem Suljić , Aleksandar Gavrić , Milan Nenad , REZERVE DuÅ”an Travar(G) , Dragan Arežina , Aleksandar StaniÅ”ić , Pero Vučković , Mirza Ramić , Luka JakeÅ”ević , Nikola Angeleski ,
Postava
Dalibor Mitrović(G) , MiloÅ” Jokić , Dragan DoÅ”lo , Aleksandar Vasić (K), DuÅ”an Ristić , Nenad Srećković , Vido Marković , Marko Despotović , Nikola Danilović , Nenad RaÅ”ević , Milan Gavrić , REZERVE Stefan Oplakan(G) , Aleksandar Maksimovic , Pavle Maletić , Sreten MiloÅ”ević ,
Protokol
Sudije: Bojan Panić (Prijedor) [Glavni], Dragan Keranović (Prijedor) [Pomoćnik], Goran Ilinčić (Prijedor) [Pomoćnik],
IzveŔtaj utakmice

Sloboda zasluženo trijumfovala

15.04.2023 Tekst i foto: Slobodan Dakić

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode Nova Banka, u 24 kolu mtel Prve lige Republike Srpske pobijedili su Radnik iz Bjeljine rezultatom 1:0.

 

Pobjeda Mrkonjićana je zaslužena, jer su imali više od igre i prilika za pogodak, protiv odlične ekipe Radnika koja se u Mrkonjić Gradu pretstavila u dobrom izdanju.

Istinu za volju i gosti su imali dvije, tri prilike, a najzrelija je bila u 90. minutu kada je jedan od napadača  iz gužve šutirao, a domaći golman David Stjepanović odbranio.

Gol odluke pao je u 50 minutu iz slobodnog udarca. Strijelac je bio štoper Slobode Ilija Danilović. On je sa dvadesetak metara oštro šutirao i pogodio desni ugao gola Mitrovića. Bio je to gol, koji dugo nije viđen na „Lukama“.

 Domaći fudbaleri imali su inicijativu prvom poluvremenu i propustili su tri  prilike za gol. Dominirali su na terenu, ali je  ubacivanje visoki loti bila greška, jer je zadnja linija Radnika dominirala u skoku.

U drugom poluvremenu domaći fudbaleri spustili su loptu na „zemlju“ i ubrzali igru. To je rezultiralo sjajnim golom Danilovića. On je u ovom meču demonstrirao školski primjer izvođenja slobodnog udarca, jer je u 70 minutu sjajno tukao sa dvadeset metra  pogodio prečku. Odlični golman Radnika Mitrović je sjajno u  80. minuti zaustavio udarac Danilovića.

 Domaći fudbaleri u ovoj utakmici uložili su mnogo energije da stignu do pobjede, a ostali su i bez Arežine koji se povrijedio i Burazora, koji je u 90. minutu dobio drugi žuti karton.

 Pomoćni trener Slobode  Nova Banka Milorad Glamočak, koji je ekipu vodio umjesto šefa stručnog štaba Maraka Tešić, a nije ga bilo zbog isključenja u Vojkovićima, zadovoljan je igrom i rezultatom svoje ekipe.

-Čestitam igračima na pobjedi, mislim da su danas pokazali veliku želju. Mi smo od početka nametnuli svoju igru, ali se Radnik organizovano branio i igrao na brze kontranapade. U tome su donekle uspijevali, dok se mi nismo bolje organizovali i stvorili značajniju prevagu na terenu. Ovo je važna pobjeda i mislim da će nam u nastavku šampionata biti mnogo značiti. Okrećemo se meču sa Ljubićem u Prnjavoru, u srijedu, gdje nas očekuje izuzetno teška utakmica. Mislim, ako ponovimo današnju igru možemo se nadati, povoljnom rezultatu- kaže Glamočak.

 Novinari su ostali uskraćeni za izjavu iz redova gostujuće ekipe, jer niko iz stručnog štaba nje bio spreman da razgovara s novinarima.

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Sloboda (MG) Radnik
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača