XS
SM
MD
LG

2 : 2
Poluvreme
2 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Josip Dizdar(G) , Daniel Disubi , Salvador John Pliego , Dragan Jolović , Sergej Manojlović , Petar Šoškić , Mitar Trifković (K), Dejan Limić , Nemanja Stupar , Nebojša Prljeta , Stanisa Velinov , REZERVE Aleksa Kertić(G) , Stefan Pljevaljčić , Marko Kostadinović , Mahir Omerhodžić , Darko Ilić , Nemanja Kojić , Perica Mićić , Rado Radić ,
Protokol
Stadion: Fudbalski stadion Omarska. Sudije: Marko Taborin (Zvornik) [Glavni], Njegoslav Bošković (Bijeljina) [Pomoćnik], Dragan Matović (Bijeljina) [Pomoćnik]
Postava
Luka Vujičić(G) , Mario Sajak , Nikola Kopanja , Vedran Panić , Milan Petković , Ognjen Jaćimović (K), Dragoslav Jovičić , Lazar Nišić , Milan Kovačević , Đorđe Nišić , Milan Vračar , REZERVE Nikola Begović(G) , Darko Zdjelar , Anando Krecelj , Vladan Anđić , Duško Stojnić , Predrag Lajić ,
Izveštaj utakmice

Remi Omarske i Modriče

20.11.2023 fkomarska.com

 


OMARSKA – Fudbal je danas pokazao kako može biti brutalan. Omarska je doslovno u poslednjoj sekundi primila gol i tako ispustila pobjedu protiv Modriče, te ostala na poslednjem mjestu i sa zebnjom čeka nastavka prvenstva.

Utakmica protiv Modriče je bila biti ili ne biti za Omarsku. Pobjedom bi umakla sa poslednjeg mjesta i sa neznatnim zaostatkom za ostalim ekipama ušla u drugi dio prvenstva. Ovaj remi je faktički ravan porazu. Strašno, strašno je ovo što se dešava ove polusezone Omarskoj, a ovo je bio šlag na tortu.

Utakmica je odigrana pred 500 gledalaca, po teškom i klizavom terenu. Omarska je od početka krenula ofanzivno. Prvi je zaprijetio Sajak koji je šutirao glavom, ali Dizdar bravoruzno brani. Dva minuta kasnije prijete i gosti iz kontre, ali Manojlović iz povoljne situacije šutira iznad gola.  U 14 minutu Kopanja je izašao sam pred Dizdara, ali se nije snašao i prilika je otišla u nepovrat. Omarska je povela u 19. minutu. Jaćimović je napravio minijaturu na vrhu šesnaesterca, a potom rezantnim udarcem doveo Omarsku u vođstvu.

Gosti su izjednačili u 29. minutu golom Damjanovića sa peterca. Domaći su protestvovali tražeći ofsajd, ali je sudijska trojka pokazala da je gol regularan. U 32. minutu  Panić je sjajno izveo slobodnjak, ali je lopta pogodila prečku i ostalo je 1-1. Bukvalno u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Ognjen Jaćimović sa ruba šesnaesterca postiže evrogol i ponovo dovodi Omarsku u vođstvo od 2-1.

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme. U 47. minutu jedna odlična akcija, Šoškić se našao u dobroj poziciji, ali je njegov udarac zaustavio Vujičić. U 55. minutu Manojlović je bio sam pred Vujičićem, ali i njegov pokušaj zaustavlja danas odlični Vujičić.

Nakon toga, gosti su imali inicijativu, ali je Omarska bila opasnija. Bilo je 3-4 situacije kada je Omarska imala izgledne kontre, ali je nedostajalo smirenosti i preciznosti u samoj završnici da se protivnik dotuče. Najizgledniju priliku imao je Kovačević koji je u 79. minutu pokušao glavom  iz neposredne blizine, ali je Dizdar sjajno odbranio.

I onda u 93. minutu, bukvalno u poslednjim sekundama, neoprezna igra Omarske, gosti su odigrali preciznu akciju koju golom kruniše Pljevaljčić za veliko slavlje gostiju i muk na tribinama koji odavno nije viđen u Omarskoj. Sve se jednostavno srušilo i dobra igra i zalaganje, Omarska je ostala bez dva boda i na samom dnu prvenstvene tabele. Ipak, ima cijela proljetna polusezone, ako se stvari u klubu malo urede ništa nije izgubljeno.

U poslednjem kolu Omarska gostuje u Gradišci, a Omarska dočekuje Sutjesku.

Omarska – Alfa Modriča 2-2

Jaćimović ‘19, ‘45+2 – Manojlović ‘29, Pljevaljčić 90+3

Sudija: Marko Taborin (Zvornik) Gledalaca: 500

Žuti kartoni: Panić, Petković, Jaćimović, Jovičić (Omarska) Pliego, Šoškić, Trifković, Stupar, Velinov, Omerhodžić, Kojić (Modriča)

Omarska: Vujičić, Sajak, Petković, Jovičić (Lajić), Nišić L, Kovačević, Nišić Đ, Vračar (Stojnić), Panić (Zdjelar), Jaćimović, Kopanja. Trener: Saša Keranović.

Alfa Modriča: Dizdar, Disubi, Pliego, Jolović, Manojlović, Šoškić (Pljevaljčić), Trifković (Radić), Limić (Omarhodžić), Stupar, Prljeta, Velinov (Kojić). Trener: Joco Stokić.

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Omarska Modriča
Fortuna je ocenio igrača
Fortuna je ocenio igrača
vukmar je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača