XS
SM
MD
LG

Radnik ide u Žeravicu, a Ljubić čeka Krupu

Polufinale 26. izdanja Kupa Republike Srpske doneće dva duela drugoligaša protiv premijerligaša BiH. Voljom žreba održanog u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci na proleće će branilac trofeja bijeljinski Radnik gostovati u Žeravici kod Jedinstva, dok će Krupa u goste Ljubiću u Prnjavor, ekipi koja je u četvrtfinalu eliminisala banjalučki Borac.
Dueli su na programu na proleće, a postoji velika mogućnost da se drugi put u finalu sastanu Radnik i Krupa koji su ove godine na Gradskom stadionu u Prijedoru odigrali nerešeno 1:1, a Bijeljinci su na penela slavili i osvojili šesti pehar koji su postali najtrofejniji klub u masovnijem takmičenju Republike Srpske.
U taboru Jedinstva iz Žeravice, kluba koji je postigao istorijski uspeh u Kupu Srpske su posle žreba istakli sledeće:
-Zimujemo na drugom mestu drugoligaškog zapada, a uz prvenstvo gde ćemo se boriti za viši rang veliku važnost dajemo i takmičenju u Kupu. Za protivnika smo dobili Radnik, najkvalitetniji i najbolji tim od svih polufinalista i pred nama je težak zadatak, ali nastojaćemo da napravimo još jedan korak i uđemo u finale. Nećemo se unapred predavati tražićemo našu šansu i ako se ukaže gledaćemo da je iskoristimo. Nema sumnje Bijeljinci su aprolutni favoriti, pogotovo što se igraju dve utakmice, a revanš je u Semberiji. Želimo u prvom meču da napravimo dobar rezultat s kojim ćemo ići na revanš – istakao je šef stručnog štaba Jedinstva Boris Savić.
Njegov kolega na suprotnoj klupi Mladen Žižović je takođe optimista:
-Favoriti smo i tu nema puno kalkulisanja. Jedinstvo, koliko mogu da vidim, se nalazi na drugom mestu na tabeli Druge lige zapad, odmah iza šamačkog Borca, što znači da se radi o ekipi koja je dobro organizovana i zna šta hoće, poseduje kvalitet. Trenutno nam to nije prioritet i ne razmišljamo o Jedinstvu, ali svakako nam je želja da po četvrti put zaredom osvojimo trofej namenjen pobedniku Kupa Republike Srpske i na taj način ispišemo klupsku, ali i istoriju najstarijeg takmičenja na prostorima današnje BiH.
Ljubić je priredio senzaciju u četvrtfinalu pobedivši banjalučki Borac, u polufinalu će se Prnjavorčani nameriti na premijerligaša Krupu.
-Dobili smo rivala kojeg nismo hteli. Priželjkivali smo da u polufinalu igramo protiv Jedinstva iz Žeravice i bio bi to pravi drugoligaški derbi. Ovako imaćemo težak zadatak. Krupa je visoka prepreka, ali nećemo odustajati od naše zamisli da probamo da uđemo u finale. Da se igra jedna utakmica naše šanse bi svakako bile veće, ovako čekaju nas dve izuzutno zahtevne utakmice. U prvom meču na našem terenu nastojaćemo da ostvarimo što bolji rezultat kako bi revanš bio što neizvesniji. Krupa je favorit, ali u ovom takmičenju bolji i jači uvek ne prolaze dalje. Videlo se to i u našem meču s Borcem – rekao je predsednik Ljubića Zoran Deket.
Fudbaleri Krupe će juriti svoje treće finale posle 2015. i 2018. godine kada su u utakmicama za pehar poraženi od Rudar Prijedora i Radnika.
-Svakako da je naša želja da se izborimo za treće finale i da osvojimo pehar koji nam nedostaje u trofejnoj sali. Bilo bi lepo kada bi u maju slavili i neka treća bude sreća. Prihvatamo ulogu favorita u dvoboju sa Prnjavorčanima koje ne potcenjujemo, pogoto posle njihove veličanstvene pobede protiv Banjalučana. Bićemo oprezni i ne bežimo od uloge favorita koju ćemo, nadam se, i potvrditi na terenu. Do susreta sa Ljubićem ima još mnogo vremena, videćemo šta će proleće da donese – istakao je sportski direktor Krupe Mihajlo Bučinski.

Parovi

U polufinalnim susretima Kupa Republike Srpske igraće:
ŽERAVICA: Jedinstvo – Radnik (Bijeljina)
PRNjAVOR: Ljubić – Krupa (Krupa na Vrbasu)
U ovoj rundi takmičenja igraju se po dve utakmice, ako rezultati budu identični automatski se izvode jedanaesterci.
Termini utakmica biće određeni kalendarom takmičenja koji tek treba da usvoji Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Zoran Deket


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23