XS
SM
MD
LG

Kvartet preskače Pecaru

Još dva dana ostalu su do prve Borčeve zvanične utakmice u prolećnoj sezoni, kada će u okviru četvrtfinala Kupa BiH gostovati na “Pecari” Širokom Brijegu. Banjalučani krajnje ozbiljno shvataju prvi duel u masovnijem takmičenju tako da će crveno-plava ekspedicija put zapadne Hercegovine dan ranije i biće smeštena u karantinu u Međugorju.

Sa klubom, odnosno u sastavu za duel na “Pecari”, neće putovati dvojica ovozimskih novajlija, mladi golman Kenana Topolovića i Nemanje Janičića, koji namaju pravo nastupa za Borac u sredu. Problemi su administrativne prirode.

-Papiri iz fudbalskih saveza Albanije i Hrvatske su kasnili i nismo uspeli da ih registrujemo na vreme, ali papiri su poslati u FS BiH i sve će biti u najboljem redu za revanš na Gradskom stadionu. Naravno i za početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske – rekao je Marko Maksimović, sportski direktor Borca iz Banjaluke.

Takođe, zbog Propozicija takmičenja Kupa BiH za Borac protiv Širokobriježana pravo nastupa neće imati ni Almedin Ziljkić i Nemanja Lekanić, jer su u ovoj takmičarskoj sezoni već nastupali za bivše klubove, Tuzla Siti i Slogu iz Gornjeg Crnjelova.

Ipak, dobra vest za šefa stručnog štaba Darka Vojvodića je oporavak iskusnog napadača Saše Kajkuta od povrede skočnog zgloba koju je dobio na treningu pre sedam dana u Sloveniji, pred prijateljsku utakmicu sa Olimpijom. On je sa timom trenirao smanjenim intenzitetom i trebalo bi da bude u sastavu za meč protiv Širokog Brijega.

Osim činjenice što nema pravo igranja zbog Propozicija Almedin Ziljkić ne bi bio spreman za meč na “Pecari” jer se još uvek oporavlja od povrede kolena. Oporavak ide po planu i trebalo bi da bude spreman za početak prolećnog dela Prve lige Republike Srpske, 9. marta na gostovanju protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH Široki Brijeg – Borac igra se u sredu, 27. februara na stadionu “Pecara” sa početkom u 19 časova uz direktan prenos na TV Arena sport 1.

Sportski žurnal