XS
SM
MD
LG

Slavija slavila ogromnu pobjedu u borbi za opstanak

Fudbaleri Slavije savladali su danas u Istočnom Sarajevu Sutjesku sa 3:1 u 4. kolu Lige za opstanak Prve lige Republike Srpske.

Utakmica je počela oprezno i sa jedne i sa druge strane. Gosti su došli sa namjerom da izvuku povoljan rezultat, dok su domaći bili pod imperativom pobjede, što je njima stvorilo određeni pritisak. Upoznat je strateg Fočaka, Momčilo Stanić, dobro sa kvalitetima domaćih, pa je znao šta ga čeka u Istočnom Sarajevu i igru potpuno prilagodio datoj situaciji.

Fočaci prvi stvaraju ozbiljnije napade pred protivničkim golom, ali nakon što je Ivan Butorović odlično reagovao sjevnula je brza kontra domaćih, Arbinja je gurnuo loptu u prostor za brzonogog Nikolu Popovca, koji se lako rješava Ognjena Pljevaljčića I pogađa za 1:0 u 24. minutu.

Dobru priliku za izjednačenje Sokolovi imaju neposredno poslije primljenog gola. Izveli su jako lijepu akciju, Zoran Milić je pronašao Slobodana Eleza, no veznjak gostiju slabo šutira iz jako dobre pozicije. No, brzo je stiglo izjednačenje. Nekadašnji fudbaler Slavije, Dejan Rašević, u zlatnim premijerligaškim danima ovog kluba, je izbio sam na Ivana Butorovića i lako pogodio za 1:1, a iz poštovanja prema klubu u kojem je proveo i najbolje dane svoje karijere nije se radovao zbog pogotka.

Tim golom gosti su se izdigli, vrlo brzo konsolidovali svoje redove, pa do kraja poluvremena, osim tek jednog dobrog pokušaja domaćih sa distance i lijepe parade Sameda Hodžića, nije bilo previše prilika pred golovima.

U drugo poluvrijeme odlučnije ulaze domaći da pokušaju stići do novog vodstva. Igrala se 53. minuta kada se u sjajnoj šansi našao desni bek Sokolova, Mirza Razvanović, no vidjelo se da mu ofanziva nije jača strana, te je iz odlične pozicije užasno šutirao, što je dalo vremena gostima da izblokiraju udarac. U nastavku akcije gosti prave prekršaj na 25 metara od gola. Loptu je namjestio Borislav Cicović, fantastično je šutirao, no iz rašlji loptu vadi Samed Hodžić i spriječava pravo remek djelo lijevog beka Slavije.

Pet minuta kasnije Slavija je opet opasna nakon prekida. Poslije kornera, Bojan Regoje spušta loptu za Aleksandra Pušaru, no štoper Slavije se ne snalazi sa loptom na zemlji i propada još jedna šansa za Slaviju. U 64. minutu domaći umalo da povedu iz ničega. Padala je jedna ‘’svijeća’’ na samu liniju, Samed Hodžić je jako loše reagovao, no u gužvi nekako defanzivci uspjevaju da zaustave Zorana Kokota i očiste situaciju pred svojim golom.

U narednom napadu sijevnula je munjevita akcija gostiju, Cicović se kao zadnji okliznuo u najgorem momentu, Rašević je krenuo sam ka Butoroviću, međutim defanzivac Slavije uspjeva da se pridigne, stigne, a zatim i klizećim interveniše ispred iskusnog napadača Sutjeske.

Nakon perioda mirnije igre, kada je Sutjeska pametno stala nazad i koristila svaki momenat da isjecka igru i potpuno umrtvi utakmicu, Slavija iz ničega stiže do vodstva. Najbolji igrač domaćih danas, Borislav Cicović, krenuo je sa lijeve strane u solo prodor, lako izbacio svoje čuvare, stuštio se ka kaznenom prostoru, a onda prizemnim i izuzetno preciznim šutem pogađa malu mrežu za vodstvo domaćih.

Taj gol potpuno je oborio goste, koji nisu uspjeli ništa napraviti pred Slavijinim golom, a onda u 89. minutu Igor Radovanović stavlja tačku na I. Nemanja Pušara je uposlio fenomenalno iskusnog napadača, a Radovanović atraktivno u padu pogađa mrežu Sameda Hodžića za konačnih 3:1.

Ovom pobjedom Slavija dolazi na 31 bod i biće druga na tabeli Lige za opstanak, dok Sutjeska ostaje na 23 boda.

FK SLAVIJA – FK SUTJESKA 3:1 (1:1)
SRC Slavija
Gledalaca: 300
Sudija: Siniša Lazić (Prijedor)
Žuti kartoni:  Cicović, Kokot (Slavija)
Strijelci: 1:0 Popovac 24, 1:1 Rašević 29, 2:1 Cicović 79, 3:1 Radovanović 89

Slavija: Butorović, Cicović, Regoje, N. Pušara (od 90. Lalović), Babić, Kokot (od 77. Jolović), Popovac, Šćepanović, Rizvanović, Arbinja (od 69. Radovanović), A.Pušara

Sutjeska: Hodžić, Mrgud, S.Pljevaljčić, Rašević, Radović (od 76. A.Ivanović), Sekulović (od 84. Medan), Okuka (od 65. M.Ivanović), Elez, Milić, O.Pljevaljčić, Čvoro


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17