XS
SM
MD
LG

8.Memorijal „Srđan Tomić-Vladica Babović“-Sokolac 2019

Narednog vikenda Sokolac će biti domaćin 8. Memorijalnog omladinskog fudbalskog turnira „Srđan Tomić - Vladica Babović“ koji se igra u znak sećanja na nekadašnje fudbalere OFK Glasinca 2011 . Srđan Tomić (1986-2005)  ponikao je u redovima Sokočana bio je jedan od najtalentovanijih igrača Glasinca , omladinski reprezentativac BiH i RS i kada mu je predviđana blistava fudbalska karijera  tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći .

Vladica Babović (1977-2017) je stigao u redove Glasinca 2002 godine iz Srbije tačnije iz Zaječara kada je ovaj klub postigao najveći uspeh i plasirao se u bh premijer ligu. Uspešno je dugi niz godina bio golman Sokočana, gde se oženio i stekao porodicu, a po okončanju karije postao je trener omladinskih selekcija Glasinca, gde ga je zatekla iznenadna smrt.

Fudbalski klub Glasinac , njihove fudbalske kolege , sportski prijatelji , opština Sokolac nisu ih zaboravili i evo osam godina u čast Srđana Tomića i dve godine Vladice Babovića održava se ovaj Memorijalni turnir.

Na ovogodišnjem turniru prijavljeno je 27 klubova  iz Srbije ,Crne Gore, BiH (Republike Srpske i Federacije) sa preko 650 mladih fudbalera, između ostalih ekipe iz Novog Sada, Arilja, Priboja, Pljevalja, Podgorice, Sarajeva, Bugojna , Mostara, Bijeljine, Višegrada,

Rogatice, Vlasenice, Han Pijeska, Goražda , Novog Goražda, Čajniča, Ilidže, domaćina Sokoca. oko 60 ekipa će nasupati u kategorijama U 14 , U 12 ,U 10,U  9 i U 7.

Za sve pobednike su obezbeđene nagrade,  medalje i diplome,  a u kategoriji U 14  prvi put na turniru će se dodeljivati i pobednički pehar.

Svečano otvaranje turnira predviđeno je za 21 .juni  (petak ) sa početkom u 10 časova a potom će uslediti i nadmetanja .

Turnir će svečano biti zatvoren 23. juna (nedelja) u popodnevnim  časovima.