XS
SM
MD
LG

Iskra bolja od Širokog

Iskra Bugojno

Fudbalerke Bugojanske Iskre ostvarile su pobjedu protiv Širokog Brijega u petom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine, pošto su na stadionu SC 'Musa - Karačić' - Mostarsko Blato porazile domaću ekipu rezultatom 1:4.

Izabranice Selme Omerović su tako prekinule niz od dva uzastopna poraza, te došle do trećeg trijumfa u ovoj sezoni, pa se nakon ovog odigranog kola nalaze na trećoj poziciji sa devet osvojenih bodova.

Početak meča dobro su otvorile gošče koje su do prednosti došle u 10. minuti kada je Abdaković poslala dobar pas između dva štopera za Rahmanović, a ona uspješno i sigurno završila akciju za 0:1. Domaći tim je izjednačio u 41. minuti nakon greške Kundić, čuvara mreže ekipe Iskre, koja je loše reagovala, te pogodila Čepo pa je na kraju sretno ušla loptu u mrežu. Međutim samo minutu poslije Lužić je preciznim udarcem sa 35 metara udaljenosti postigla fanastična pogodak i vratila prednost svojoj ekipi na 1:2, a to je ujedno bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U drugom poluvremenu Iskra je napadala i imala incijativu, dok se domaćin organizovano branio i rijetkim kontrama pokušavao nešto da uradi ispred gola Kundić. U 82. minuti Dijaković je probila po strani i u jednoj dobroj akciji postigla pogodak za 1:3. Konačan rezultat utakmice postavila je Kuljanin minutu kasnije nakon još jedne asistencije Abdaković koja je prošla kompletnu odbranu Širokog.

- Meč u Širokom Brijegu je završen u našu korist, što se i očekivalo. Nova tri boda su tu, a ekipa Širokog je pružila odličan otpor, defanzivnom igrom su spriječile mnogo toga, vanjski faktori poput vjetra koji je bio izrazito jak su spriječile naše igračice da realizuju mnogo prilika. Odličan meč, naša ekipa je usmjerana prema novoj utakmici, gdje gostujemo ekipi Radnika i fokus je na tome, izjavila je Alma Jašarević, fudbalerka Iskre.

ŽNK Široki Brijeg - ŽNK Iskra Bugojno 1:4 (1:2).
Stadion: SC 'Musa - Karačić' - Mostarsko Blato.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Marko Domazet (Istočno Sarajevo).
Pomoćnici: Meirma Tanović (Mostar), Vesna Miletić (Pale).
Žuti kartoni: Široki (Grgić), Iskra (Jašarević). 

Široki: J. Radoš, Ćuk (od 87. Ljubić), Šaravanja, Musa, Mikulić, Glavota, Grgić, Marušić (od 82. Pranjić), M. Radoš, Boban, Čepo.

Trener: Antonio Karačić.

Iskra: Kundić, Bajrić (od 59. Gradinović), Bašiš, Jašarević, Grebenar, Abdaković, Dijaković (od 81. Mlivo), Lužić, Piskić, Kuljanin, Rahmanović (od 75. Haračić).

Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Nikolina Dijaković (Iskra Bugojno).


Drina 0 : 6 Radnik Bumerang
Emina 5 : 0 Alfa Modriča
SFK 2000 8 : 0 Lokomotiva
Široki Brijeg 1 : 4 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 5 5 0 0 15
2 Lokomotiva 5 4 0 1 12
3 Iskra 5 3 0 2 9
4 Radnik Bumerang 5 3 0 2 9
5 Emina 5 3 0 2 9
6 Drina 5 1 1 3 4
7 Široki Brijeg 5 0 1 4 1
8 Alfa Modriča 5 0 0 5 0