XS
SM
MD
LG

Titula zimuje u Doboju

Čelik, Doboj

Igračice ŽFK Čelik iz Doboja  obradovale su svoje navijače i sve ljubitelje sporta jer su svome gradu darovale titulu jesenjeg prvaka . Naime , ekipa trenera Mladena Todorfovića uspjela je da sa "vrućeg" terena u Rogatici odnese sva tri boda i time se učvrsti na vrhu prvenstvena tabele sa 13 bodova.

Da su u pravoj formi Čelikove djevojke pokazale su sedam dana ranije kada su u Šamcu trijumfovale nad ekipom Borca sa pola tuceta golova a potvrda prave vrijednosti ekipe stigla je u poslednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva. 

Utakmica u Rogatici protekla je u izjednačenoj i dopadljivoj igri u prvom poluvremenu koje je završeno bez golova. Međuti, iskustvo i bolja fizička pripremljenost  Čelika krunisana je u 54. minutu golom Salkićeve .

Od tog trenutka igra je poprimila drugi tok jer su domaće igračice željele da dođu do izjednačenja, ali čelična odbrana Dobojki nije im to dozvolila.

Istina, bilo je i nekoliko oštrijih startova i nejasnih sudijskih odluka tako da je u finišu utakmice zbog dva žuta kartona igru morala da napusti Helena Tomas,  jedna od najboljih Čelikovih igračica. Iznerviran prestrogim sudijskim odlukama sa klupe  je udaljen i trener gostiju Todorović, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Radost mladih Čelikovih amazonki, čija kompaktnost je za svaku pohvalu ako se ima na umu da dolaze na treninge i utakmice  iz Doboja, Žepča i  Maglaja,    bila je na kraju velika, a titulu jesenjeg prvaka proslaviće u Doboju nakon kup utakmice narednog vikenda sa ekipom šamačkog Borca.

 ŽFK MLADOST - ŽFK ČELIK 0:1 (0:0)

 Gradski stadion. Gledalaca 30. Sudija: Miletić Vesna (Pale), Pomoćnici: Pejić Bojan( Sokolac) i Davor Vukašinović (Rogatica)

 ŽFK MLADOST: Pušonja, Kokošar, Delić, Tomić , Petrović, Ćebić, Obradović,(od 56. Ristović) Cvijetić,(od 84. Olović,) Nerić, Kozić.

 ŽFK ČELIK:: Lihić,  Kavazović , (od 47. Hasanić), Matijević, Mešić,  Stojanović, Salkić ,  Markanović, Tomas , Kutlić, Tunjić, Bošnjaković.  

                                                                          

 

 


Sloga 13 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Čelik 5 4 1 0 13
2 Sloga 5 4 0 1 12
3 Mladost 5 1 1 3 4
4 Borac 5 0 0 5 0