XS
SM
MD
LG

Rezultati seniorskog tima zabrinjavajući

Skupština FK Modriča

MODRIČA – Nekadašnji šampion i osvajač Kupa Republike Srpske i BiH, ekipa Modriče, traga za izlaskom iz rezultatske krize. Na sinoćnjoj sednici Skupštine ovog kolektiva konstatovano je da se u organizacionom smislu načinio veliki iskorak, ali u takmičarskom pogledu kod seniorskog tima rezultati su zabrinjavajući.

Izvršna fudbalska vlast u Modriči je delovala efikasno, a zakonodavna je bila bez greške u ovoj godini.

„Prihvatili smo finansijske izveštaje, te plan za narednu godinu. Zahvalili smo se svim pojedincima i institucijama koji su ulagali u naš kolektiv. Do kraja aktuelne sezone neće se menjati generalni sponzor, ali on se neće mešati u rad trenera, u igru fudbalera, odnosno u sportski sektor. Imaćemo i Zakon o sportu koji će razrešiti neke dileme. Jer, svako treba da radi svoj posao. Neki dosadašnji delegati Skupštine su zamenjeni novim članovima. Svaki potez i odluka treba da bude u interesu kluba“, poručio je Zdravko Todorović, predsednik Skupštine FK Modriča.

Predsednik nekada uspešnog fudbalskog kolektiva Petar Jelić kaže da raduje uspeh juniorskog tima, dok su seniori odigrali polusezonu ispod svih očekivanja.

„Svake godine u decembru imamo Skupštinu na kojoj analiziramo urađeno, apostrofiramo ciljeve za naredni period. U toku je finansijska stabilizacija kluba, a u sportskom segmentu nazire se opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Igrači koje smo angažovali su mahom ispoštovani po pitanju naših finansijskih obaveza, ali su oni umesto gornjeg dela tabele nama doneli pretposlednju poziciju na tabeli. Biće tumbanja, moramo se zahvaliti jednom broju njih, pa i smanjiti njihova primanja, da ona budu na nivou ostvarenih rezultata. Juniori imaju lepu priliku da se plasiraju u jedinstvenu Premijer ligu BiH. To će nam biti jedan od prioriteta“, rekao je Jelić.

Fudbalski sport u Modriči ima skoro stogodišnju tradiciju!

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8