XS
SM
MD
LG

Počinje 27.Božićni turnir –Višegrad 2020

Sve je spremno za početak  27.“Božićnog turnira u futsalu - Višegrad 2020.“Već  od ranije je poznato da je ovo jedan od najboljih i najorganizovanijih  turnira. Održava  se već dugi niz godina, tačnije od daleke 1993 godine i privlači veliki broj ekipa iz Srbije i  istočnog dela Republike Srpske. Tako će biti i na izmaku ove i u prvim  danima Nove godine , turnir će početi 26. decembra a finalna veče je zakazana za 5. januar .

Uz sve to organizatori su se potrudili da gledaoci na otvaranju ovogodišnjeg turnira uživaju u majstorijama futsala reprezentativaca Srbije i reprezentacije grada domaćina, Višegrada, što će svakako biti pravi spektakl.

Prema rečima člana Organizacionog odbora, Jadranka Janjića glavni pokrovitelj turnira opština Višegrad je uradila dosta da ova tradicionalna sportska manifestacija  bude još bolja i opravda sve  ono po čemu je postala prepoznatljiva.

Na ovogodišnjem Božićnom turniru učastvovaće 14 ekipa, svrstanih u tri grupe. Grupu A: sačinjavaće KMF „Rogatica“,“ LimoČačak“ – Višegrad, FK „Stakorina“Čajniče, “E-Sport“ Istočno Sarajevo i Kafe bar „Upitnik“ Rogatica.

Grupa B: Kafe bar „Galija“ Višegrad ,“Biomlek“ Priboj , KMF „Radnički“Novo Goražde, Kafe“London“ Užice i FK „Drina HE“ Višegrad Grupa C:“Eneergen“Višegrad, „Gamining kafe Čoki“ Višegrad i Pekara „Pereca“ Višegrad i „Klis Kopmani“ Višegrad. U četrvtfinale će se plasirati tri prvoplasirane ekipe iz grupa A i B i dve ekipe iz grupe C.

Kotizacija po ekipi je bila 150 KM, ali se Organizacioni odbor potrudio da nagradni fond bude izuzetno bogat. Tako će prvoplasiranoj ekipi pripasti 5.000 KM , drugoplasirani tim će osvojiti 2.000 KM,  a trećeplasirani 1.000KM. Najbolji igrač, strelac i golman će biti nagrađeni sa po 200 KM. Tokom trajanja turnira biće organizovana tombola za gledaoce u dvorani za koje su takođe obezbeđene bogate nagrade . Svakako da nam je posebna čast što će ceremoniju otvaranja turnira uveličati futsal reprezentacija  Srbije koja je među pet najbolje plasiranih reprezentacija u Evropi. A u sklopu otvaranja turnira će nastupiti članovi kulturno – umetničkih društava iz Višegrada. Otvaranju će prisustvovati veliki broj zvanica iz političkog, kulturnog i sportskog života, a prisutnima će se obratiti predstavnik ministarstva porodice, omladine i sporta RS kao i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je i predsednik Organizacionog odbora turnira - zaključio je Jadranko Janjić

Turtnir počinje sutra u 17 časova prvom utakmicom iz grupe A sastaju se FK „Stakorina „Čajniče-Kafe“ Upitnik „ Rogatica, a u drugom meču igraju „E-Sport“Istočnio Sarajevo -

„LimoČačak“ Višegrad od 19 časova na programu je svečano otvaranje, a potom revijalni meč Reprezentacija Srbije -Reprezentacija Višegrada

Generalni pokroviteljki turnira su opština Višegrad i HE Na Drini Višegrad, a organizatori FK „Drina HE“ , JU „Direkcija za razvoj“ i JSU „Drina“Višegrad.