XS
SM
MD
LG

Hrvatska liga se vratila: Osijek i Split sigurni u nastavku

Nastavila se Hrvatska liga za žene

Sezona u Hrvatskoj ženskoj ligi nastavila se nakon gotovo sedam mjeseci pauze i to odličnom utakmicom u subotu između Agrama i Viktorije. Iako se meč igrao pred praznim tribinama, viđena je jedna veoma zanimljiva utakmica.

Na kraju su domaći itekako imale razloga za slavlje jer su pobjedile ubjedljivim rezultatom 8:1. Zagrebčanke su bile bolje od samog početka i u prvom dijelu domaće su praktično riješile pitanje pobjednika.

Nakon ove pobjede Agram je preskočio na tabeli Neretvu i sada je četvrti sa 15 osvojenih bodova, dva više od Metkovića. Viktorija je na 6. poziciji sa devet bodova.

Nedeljni program otvorili su Katarina Zrinski i aktuelni prvak države, ekipa Splita. Za fudbalerke koje predvodi Božidar Miletić ovo je bio prvi meč nakon višemjesečne pauze, ali pauza se nije osjetila na terenu, jer je prikazana dobra igra protiv ekipe koja se, ruku na srce, bori za opstanak.

Splićanke su postigle dva lijepa gola. Prvi je djelo Petre Pezelj u 12. minuti, Dulčić je ubacila loptu i pogodila prečku, a Pezelj natrčala i ubacila loptu u mrežu za 0:1. Konačan rezultat u 73. minuti postavila je Medić.

Split je nakon ove pobjede zadržao priključak za Osijekom. S druge strane, Katarina Zrinski je ostala na 7. mjestu sa 1 boda više od Lepoglave.

Osijek je u 11. kolu pobjedio u Metkoviću domaću Neretvu sa 0:10, a nakon dosta pauze nije se očekivalo da će izabranice Tihomira Rudeža lagano doći do trijumfa u ovoj utakmici. Međutim, Osijek je posao završio već u prvom poluvremenu i odmakao se na tri boda Splitu.

Četiri puta mrežu Neretve zatresla je Lorena Balić, tri je dodala Izabela Lojna, dva Monika Conjar i jednom se u listu strijelaca upisala Lara Lucic.

Program su zatvorili Dinamo Zagreb i Lepoglava na Maksimiru. Fudbalerke Dinama ostvarile su veoma važnu pobjedu na domaćem terenu. Domaći tim je riješio pitanje pobjednika još u prvom dijelu igre, kada su vodile sa 3:0

U nastavku Dinamo nije blistao, ali je uspio da zadrži rezultat iz prvog poluvremena i da dođe do pobjede.

Dinamu je sada potrebna još jedna pobjeda da matematički osigura mjesto u plej ofu, dok se Lepoglava nalazi na posljednjem mjestu na tabeli sa svega četiri osvojena boda.

Split


Viktorija 3 : 0 Katarina Zrinski
Dinamo 7 : 0 Neretva
Lepoglava 0 : 10 Agram
Split 2 : 1 Osijek
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Split 14 13 0 1 39
2 Osijek 14 13 0 1 39
3 Dinamo 14 10 0 4 30
4 Agram 14 6 0 8 18
5 Neretva 14 5 1 8 16
6 Viktorija 14 4 0 10 12
7 Katarina Zrinski 14 2 2 10 8
8 Lepoglava 14 1 1 12 4