XS
SM
MD
LG

Božidar Miletić: Sve je otvoreno u nastavku, ali mi imamo svoje ciljeve

Božidar Miletić

Aktuelni prvak Hrvatske, ekipa Splita prvi dio sezone u ovoj državi okončala je na drugom mjestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova i utakmicom manje, koju će na proljeće odigrati protiv Zagrebačkog Dinama.

Tim koji predvodi iskusni Božidar Miletić ostvario je sve pobjede u jesenjem dijelu prvenstva i samo jednom remizirao, kada su na gostovanju u petom kolu u derbiju igrali 2:2 sa Osijekom.

Naravno, nije tajna da će se Split boriti i ove godine za trofej sa Osijekom, pa u nastavku sezone sigurno možemo očekivati veliku borbu sa jedne i druge strane, s obzirom da će ova dva tima odmjeriti snage još tri puta u nastavku šampionata.

Pored prvenstva, Split je jedan od favorita i u Kupu Hrvatske, gdje je prošao u četvrtfinale pobjedom nad Donatom iz Zadra 0:6 u meču osmine finala koji je odigran još u septembru ove godine.

Za www.sportdc.net govorio je Božidar Miletić, trener Splita.

- Pa po nas se ova polusezona nadovezala na završetak prošle, koja je okončana tek u osmom mjesecu, tako da smo mi praktično u pogonu bez pauze od petog mjeseca i kroz ovaj dio prvenstva bili smo dosta psihički i fizički iscrpljeni. Korona je iz dana u dan uzimala svoje, tako da smo svi na kraju mogu reći zadovoljni ovom polusezonom. Osijek ima tri boda prednosti, ali mi imamo utakmicu manje, tako da nas očekuje zanimljiv nastavak prvenstva. Derbi u Osijeku mo odigrali bez pobjednika, ali smo postigli dva pogotka u gostima što nam daje mali korak prednosti, barem za sada.

Da li vas je neko iznenadio od ostalih ekipa?

- Što se tiče drugih ekipa vidi se da dolazi novi talas mladih igračica koje sigurno podižu kvalitet ostalih timova u ligi, tako da vjerujem da će sigurno praviti dobre rezultate za dvije do tri sezone. Mi u Ligi šampiona nismo ostvarili zacrtani cilj, a to je bilo da prođemo barem prvo kolo kvalifikacija sto nismo uspjeli. Nažalost koeficijenat nam je takav da cemo mi ili neko ko bude prvak morati napraviti jedno iznenađenje u narednim godinama kako bi Hrvatski predstavnik ubuduce imalo lakseg protivnika u kvalifikacijama. 

Šta očekujete u nastavku?

- Proljeće nam nosi puno zanimljivih susreta, te ćemo se mi lično nastojati dobro pripremiti i što kvalitetnije apsolvirati izazove koji su ispred nas. Split je sam sebi sa dosadašnjim rezultatima podigao jednu tabelu, tako da je cilj samo jedan, da odbranimo prvenstvo i da osvojimo Kup Hrvatske, što ni jednog trenutka ne sumnjam da ćemo uspjeti ostvariti naš cilj, zaključio je Miletić.


14 .kolo Prva HNL
Marjan 0 : 0 Viktorija
Donat 0 : 3 Osijek
Dinamo 1 : 0 Agram
Split 8 : 0 Neretva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Osijek 14 12 2 0 38
2 Split 14 12 2 0 38
3 Dinamo 14 9 0 5 27
4 Agram 14 7 1 6 22
5 Donat 14 6 0 8 18
6 Neretva 14 5 0 9 15
7 Marjan 14 1 2 11 5
8 Viktorija 14 0 1 13 1