XS
SM
MD
LG

Iskra bolja od Lokomotive

Iskra Bugojno

Derbi susret sedmog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine između Lokomotive i Iskre opravdao je sva očekivanja. Jedini utisak onaj što kvari, to je što gledaoci nisu imali priliku da prisustvuju uživaju u ovom spektakularnom duelu.

Iskra je na kraju pobjedila rezultatom 2:3 i odnijela tri boda kući. Bugojanke su stigle do četvrte pobjede u ovoj sezoni, a Lokomotiva je doživjela treći poraz u prvenstvu.

Iskra je prva zaprijetila u šestoj minuti preko Mujkić, ali je njen udarac otišao pored gola. U 13. minuti Bugojanke su došle do prednosti, Mujagić je za ivice kaznenog prostora šutirala i pogodila lijevi ugao Todorić za 0:1. Međutim, njihova prednost trajala je samo tri minuta. Damjanović je prošla po desnoj strani i uputila dobru loptu prema Smiljanić, koja ekspresno zakucava loptu u mrežu i Lokosice su stigle do izjednačenja. U 22. minuti nova šansa za Lokosice, Smiljanić je u pokušala glavom, ali Begić dobro brani njen udarac.

Dva minuta poslije Vasiljević je sa nekih 25 metara oprobala svoj udarac, no pogađa prečku. U 38. minuti dosuđen je kazneni udarac za Lokomotivu, koji nije uspjela da iskoristi Damjanović, a intervenisala je Begić. U drugom minutu nadoknade prvog dijela igre, Bašić je uputila centaršut u kazneni prostor a Bojanić je dobro pratila situaciju i samo ugurala loptu u mrežu za prednost od 1:2.

Nastavak igre, donio je jednoj i drugoj ekipi puno žara, trke i borbe za svaku loptu. Lokomotiva je odlično započela drugo poluvrijeme, kada je dosuđen još jedan kazneni udarac, a iznudila ga je Damjanović. Ovoga puta napadačica Lokomotive sigurno šalje loptu u mrežu za 2:2. U 63. minuti Zukić je pokušala iz daljine, međutim lopta ide pored gola. Sedam minuta kasnije Iskra je došla do nove prednosti. Rahmanović je uputila centaršut sa lijeve strane u kazneni prostor Brčanskog tima, a kapitenica Haračić postiže pogodak glavom za 2:3, a to je konačan rezultat ovog susreta.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Iskra Bugojno 2:3 (1:2).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Vujadin), Iskra( Bašić, Bojanić, Duvnjak Cetin).

Lokomotiva: Todorić, Šećić, Džanić, Mešanović, Trujić, Vujadin, Smiljanić, Zukić, Crnobrnja, Damjanović, Vasiljević (od 71. Faćić).

Trener: Milorad Ilišković.

Iskra: Begić, Bajrić, Bašić, Behrem, Haračić, Lukić, Mujkić, Mujagić, Rahmanović (od 73. Mlivo), Duvnjak, Bojanić.

Trener: Samir Vrban.

Igračica utakmice: Arnela Begić (Iskra Bugojno).


Lokomotiva 2 : 3 Iskra
Banja Luka 0 : 4 Radnik Bumerang
Modriča 0 : 5 Emina
Fortuna 0 : 12 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 7 7 0 0 21
2 Emina 7 6 0 1 18
3 Iskra 7 4 0 3 12
4 Radnik Bumerang 7 4 0 3 12
5 Lokomotiva 7 3 1 3 10
6 Banja Luka 7 2 0 5 6
7 Fortuna 7 1 1 5 4
8 Modriča 7 0 0 7 0