XS
SM
MD
LG

Sarajevo lako ide dalje

Radnički - Sarajevo 0:4

Fudbaleri Sarajeva danas su kao gost rezultatom 4:0 savladali ekipu Radničkog iz Lukavca u zaostalom duelu šesnaestine finala Kupa BiH, te su osigurali plasman u osminu finala i duel sa ekipom Krupe naredne sedmice, također na gostujućem terenu.

 Iako je Sarajevo u meč sa federalnim drugoligašem ušlo kao apsolutni favorit, trener Vinko Marinović je bio prilično oprezan i od prve minute su za Sarajevo zaigrali prvotimci poput Amara Rahmanovića, Aleksandra Pejovića, Hrvoja Miličevića ili Mirka Oremuša.

Meč je počeo i Haris Handžić koji je već u prvoj minuti zatresao mrežu domaćina nakon dodavanja Hebibovića. Sarajevo je tako vrlo rano došlo u vodstvo na teškom terenu, a dvije minute kasnije, Anel Hebibović trese mrežu domaćeg tima i najavljuje vrhunsku partiju, a Sarajevu već tada osigurava plasman u nastavak takmičenja.

Hebibović i u 21. minuti trese mrežu domaćina, nakon što se uspio namjestiti na udarac poslije greške u zadnjoj liniji Radničkog. Tada je već bilo samo pitanje koliko će Sarajevo na ovoj utakmici dati golova, a najljepši momenat utakmice desio se u 39. minuti kada je mrežu Radničkog pogodio Rahmanović sa distance.

Samo nekoliko minuta kasnije, mrežu Sarajeva trese Dautović, ali nakon nešto dužih konsultacija sa pomoćnikom, sudija Sabrija Topalović ga poništava radi ofsajda.

Bio je to konačan ishod prvog dijela, a već na startu drugog poluvremena, Vinko Marinović je šansu dao mladom dvojcu Hamza Bešić - Faruk Hodžić, koji su zamijenili Amara Rahmanovića i Hrvoja Miličevića. 

Nešto kasnije, šansu za debi za Bordo tim dobio je i mladi golman Muhamed Šahinović, a drugo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Stvorila su oba tima po nekoliko šansi, a Sarajevo nije imalo ni potrebu, a ni želju da na teškom terenu previše napada. 

Tako je meč okončan rezultatom 4:0, pa je Sarajevo osiguralo plasman u narednu fazu takmičenja.

Radnički - Sarajevo 0:4

Lukavac. Stadion Radničkog. Sudija: Sabrija Topalović (Zenica). Bez gledalaca. Strelci: Hebibović 3. 21. Mustedanagić 37. Rahmanović 39. Žuti kartoni:  Kasumović (Radnički),  Mustedanagić, Islamovć (Sarajevo).

Radnički: Smajić, Salihović (od 68. Aljukić) , Halilagić, Kasumović, Junuzović (od 46. Derdemez) , Mujagić (od 46. Šubić) , Murselović, Čučkušić ( od 65. Mehanović)., Dautović, Bećirović (od 46. Mehić), Nukić.

Sarajevo: Džafić (od 65. Šahinović), Hodžić, Oremuš, Hebibović, Mustedanagić (od 68. Ramić), Rahmanović (od 46. Hodžić), Miličević (od 46. Bešić), Islamović, Pejović (od 57. Dupovac), Handžić, Adukor.