XS
SM
MD
LG

Sa penala do četvrtfinala

Kozara - Sloboda Novi Grad

U utakmici 1/8 finala Kupa Republike Srpske odigranoj danas na Gradskom stadionu u Gradišci Kozara je nakon što je regularni dio utakmice završio neriješenim rezultatom 1-1, boljim izvođenjem jedanaesteraca savladala Slobodu iz Novog Grada sa 6-4 i plasirala se u četvrtfinale Kupa republike Srpske.

Prve minute u Gradišci prolaze u obostranom ispitivanju snaga. Obe ekipe su u meč ušle u dosta izmjenjenim sastavima, a Kozara čak sa devet igrača mlađih od 21 godine. U 5. minuti prvo uzbuđenje donosi Eskić, ali golman slobode je siguran. Šut isprobava Govedarica u 14. minuti, ali lopta prolazi pored gola. Na drugoj strani najagilniji su Vučen i Kukavica, ali je Modić siguran. Pred kraj poluvremena dobro prodire Jamborčić i upošljava Beuka, čiji šut brani golman Trako i na poluvrijeme se odlazi bez promjene početnog rezultata 0-0.

Krenuli su fudbaleri Kozare agresivnije početkom drugog poluvremena. U 49. Govedarica izvodi korner, a lopta pogađa igrača Slobode u ruku i sudija Todić pokazuje na bijelu tačku. Siguran je mladi Govedarica, kojem je ovo prvi pogodak u seniorskoj ekipi, i Kozara dolazi u vođstvo od 1-0. Par minuta kasnije, odlično sarađuju Beuk i Eskić, ali golman Trako je ponovo na mjestu. Minut kasnije Eskić pokušava iskosa, ali lopta odlazi preko gola. Gosti pokušavaju preko Vučena, ali bez veće opasnosti po gol Modića. Na drugoj strani, Šikanjić sa ivice šesnaesterca puca pravo u golmana Slobode. I kad se samo čekao sudijski kraj, ubaćena lopta u šesnaesterac Kozare pogađa Batara u ruku i sudija Todić svira jedanaestaerac za goste. Galin je siguran, i Sloboda dolazi do izjednačenja. Igra se još dva minuta nadoknade, ali ostaje 1-1 i pristupa se izvođenju jedanaestaraca. Sigurni su izvođači obe ekipe, do četvrte serije, kada mladi Kozarin golman Glišić, koji je danas debitovao za seniorsku ekipu, brani penal Palića i dovodi Kozaru u prednost. Lolić iskusno postiže odlučujući poogodak i Kozara sa 6-4 prolazi u četvrtfinale Kupa Republike Srpske.

U subotu 24. 10. 2020. godine na rasporedu su utakmice 12. kola mtel: I ligi Republike Srpske. Fudbaleri Kozare putuje u Prijedor gdje će ih ugostiti vodeća ekipa prvenstva Rudar. Utakmica počinje u 14 i 30 časova.

Kozara - Sloboda 1:1 (1:0) penalima 5:4

FK Kozara (Gradiška): Modić S. (od 77. min. Glišić P.), Govedarica S. (od 68. min. Šikanjić M.), Veljkić S-.  Hamzić A. (od 68. min. Raspudić B.),, Malbašić M. (od 68. min. Lolić D.), Beuk S., Pepić D., Jamborčić J., Veljkić Đ. Eskić S. (od 77. min. Pejić S.) Batar B., trener Žerić N., Nisu igrali: Malbašić A., Gavrić N.

FK Sloboda (Novi Grad): Trako E., Bubić Ž., Palić A., Živanić B., Dojčinović S., Radišić L., Galin M., Stojnić S., Vučen B., Dodik M., Kukavica E., trener Vranešević D., Nisu igrali:  Bedžetović M., Kondić M., Šumić E.