XS
SM
MD
LG

Danska deklasirala Ruse za osminu finala, raspletu u grupi B raduje se i Švajcarska

Foto: UEFA EURO 2020

Fudbaleri Danske savladali su Rusiju sa 4-1 u poslednjem kolu grupe B.

Danci su agresivnije otvorili meč ali su Rusi prijetili iz kontri. U 18. minuti sjajnu šansu imao je Golovin ali je Šmajhel odbranio. Par minuta kasnije ponovo je prijetio Golovin ali nije bilo promjene rezultata. U 38. minuti, Danska je povela. Damsgard je fantastično šutirao sa nekih 20ak metara i donio prednost Dancima. 

U 59. minuti Danska je duplirala prednost. Zobnin je napravio veliku grešku a Jusuf Poulsen je to iskoristio. U 70. minuti, Dzjuba iz penala vraća Ruse u igru. Deset minuta kasnije, Kristjansen pogađa za 3-1.. Potom je pogodio i Mele za velikih 4-1.

U drugom meču poslednjeg kola grupe B, Belgija je sa 2-0 savladala Finsku. Belgija je dugo bila bolja ali tek su u poslednjih 15 minuta ''slomili'' Fince. Prvo je Fermalen šutirao a na kraju je Hradeckom upisan autogol a konačnih 2-0 postavio je Lukaku.

Belgija je završila prva sa devet bodova. Ostale tri reprezentacije imaju po tri boda ali Danska je u trouglu najbolja te je kao druga prošla dalje. Finska je treća i čekaće rasplet ostalih grupa.

S obzirom na raniji rasplet u grupi C i na ovaj rasplet u grupi B, slavi i Švajcarska jer će sigurno biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe i igraće u osmini finala. 


Rusija 1 : 4 Danska
Finska 0 : 2 Belgija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Belgija 3 3 0 0 9
2 Danska 3 1 0 2 3
3 Finska 3 1 0 2 3
4 Rusija 3 1 0 2 3