XS
SM
MD
LG

Gacko želi Kup

Saša Slijepčević

Drugog finalistu Kupa Republike Srpske, kojeg u finalu očekuje Banja Luka Volley, saznaćemo u srijedu nakon što u velikom derbiju snage odmjere ekipe ŽOK Gacko i ŽOK Bimal Jedinstvo.

Finale prije finala, kako mnogi nazivaju ovu utakmicu, odigraće se u Gacku što je trener gačanki Saša Slijepčević i priželjkivao prilikom žrijeba:

 “Žrijeb nas je u polufinalu spojio sa ekipom Jedinstva i jedino što smo mi priželjkivali je da tu utakmicu odigramo, nakon dugo vremena, pred našom publikom ovde u Gacku. To se i desilo tako da nas u srijedu očekuje utakmica protiv najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini u poslednjih 15-ak godina”.

Iako su do sada odigrali desetine finala u svim takmičenjima a ovoga puta sastaće se u polufinalu, Slijepčević u tome ne vidi nikakvu razliku:

“Da bi ekipa došla do trofeja mora da pobjeđuje sve, tako da nema velike razlike da li se radi o polufinalu ili finalu, ulog je uvijek isti”.

Uloga favorita pripada gošćama iz Brčkom, koje su neprikosnovene u domaćim takmičenjima, sa čim se slaže i strateg gačanki: “Između ove dvije ekipe ne postoje nepoznanice i jako dobro se poznajemo, jer smo u proteklim godinama odigrali jako mnogo utakmica koje su odlučivale o trofejima. Ekipa Jedinstva je favorit u svakoj utakmici pa tako i u ovoj, ali to ne znači da mi ne vidimo svoje šanse”.

Gačanke, iako potpuno svjesne kvaliteta rivalki i njihove uloge favorita, vjeruju da mogu da pruže otpor i pokušaju savladati ekipu Jedinstva. Trener gačanki Slijepčević vjeruje u svoju ekipu:

“Mislim da ukoliko ekipa bude prije svega psihološki spremna, i ukoliko na terenu pokažemo jednu veliku želju i borbenost, onda ćemo imati velike šanse da ostvarimo jednu veliku pobjedu. Na kraju sportski je nadati se i niko nam ne može zamjeriti jer mi vjerujemo da imamo dovoljno kvaliteta, znanja i iskustva da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i da se na kraju radujemo zajedno sa našim navijačima” – zaključio je Slijepčević u izjavi za Shora Volley.

Utakmica Gacko – Jedinstvo na programu je sutra (srijeda) sa početkom u 18:30 časova u dvorani Kulturno – sportskog centra u Gacku.

Izvor: