XS
SM
MD
LG

Počinje Novogodišnji turnir u Foči: Rekordan broj učesnika

Foča će narednih deset dana biti epicentar malog fudbala,sve je spremno za početak tradicionalnog Novogodišnjeg turnira koji se održava u sklopu kulturno- sportske manifestacije “Zima u Foči“ a trajaće od 20. do 30. decembra tekuće godine.Već pre početka ove sportske rmanifestacije oboren je rekord po broju ekipa učesnica i biće ovo jedan od najmasovnijih turnira futsala koji  se održao na ovim prostorima. Predsednik sporskog saveza  opštine Foča i organizacionog odbora turnira Duško Rašević smatra da su prevaziđena sva očekivanja što se tiče broja ekipa ali i da  potpuno spremni dočekuju početak nadmetanja.

- Zaista smo prijatno obradovani interesovanjem i prijavom ekipa i već na samom početku možemo reći da smo postigli željeni cilj jer će u narednim pretprazničnim danima gledaoci imati priliku da uživaju u velikom broju utakmica i  majsorijama igrača malog fudbala u našoj sporskoj dvorani .U seniorskoj konkurenciji je prijavljeno 21 ekipa dok će se u omladinskoj konkurenciji  takmičiti 25 timova. Očekuje se nastup oko 300 fudbalera  koji će se nadmetati za prigodne novčane nagrade ,pehare i diplome .Učestvuju  ekipe iz Crne Gore, Hercegovine i sa područja Sarajevsko –romanijske regije koji su u seniorskoj konkurenciji svrstane u četiri grupe koji će se kroz međusobne susrete boriti za plasman  a potom će  se preko četvrtfinala,polufinala i finala dobiti pobednik turnira.U grupi A će se nadmetati ekipe:“Ike“ Brod-Foča; “Autocentar MV „ Gacko; „Isrtvič“ Foča ;“Kroasant“ Foča; i „MDM-VIN“Nevesinje; Grupa B : Plužine;FK“Stakorina“  Čajniče,DOO“Rađen“Rogatica; „Đomiks „Foča; Grpa C:  „Portus“ Foča; CHS-ŠOP Foča; „UG“ Miljevina; Sport suplementi Foča ;“Kastel“Nikšić; Grupa D:“E-Sport“Foča; STR „Čančar“Foča; KMF „Trebjesa“Nikšić; Popov Most; „Dijamant“Foča;“Neimari“Novo Goražde.Omladinske selekcije će igrati svoje susrete u 4 starosne kategorije mlađi petlići, stariji petlići, predpioniri i pioniri .Pobednikm turnira u seniorskoj konkurenciji uz pobednički pehar i diplomu  će dobiti novčanu nagradu od 2000 KM,drugoplasirani tim će dobiti 700 KM a trećeplasirana ekipa 300 KM.Obezbeđene su i pojedinačne nagrade za najboljeg strelca,golmana i igrača .Omladinske selekcije će biti nagrađene peharima i diplomama a dva najbolja pojedinca će dobiti dresove naših internacionalaca koji su svoje prve fudbalske korake napravili u Foči,  Rada Krunića člana Milana i Vladana Danilovića igrača portuglaskog Nacionala koji su i promoteri turnira.Sigurni smo da će Foča narednih dana potvrditi da je  grad sporta ,fudbalskih talenata i fudbala  u pravom smislu-zaključio je Duško Rašević

Organizator turnira su opština Foča i Sporstski savez Foća a generalni pokrovitelj je opština Foča

Prvog dana turnira 20 . decembra u fočanskoj sportskoj dvorani igraju se utakmice prvog kola po grupama u kojim se sastaju  :19. časova „RiS“-DOO „Rađen“ Rogatica iz grupe B. Od 19. i 40.“MDM-„VIN“-„Istvič“-Foča grupa A; Potom će uslediti svečano otvaranje turnira a u 20 i 20 . igraju „Ike“Brod-Foča –„Autocentar MV“ Gacko iz grupe A ; od 21. 00  „E-Sport“Foča-„Neimari“Novo Goražde gurpa D; u 21. i 40 „CH-Šop“Foča-„Portus“ Foča“ grupa C; i od 22. i 20 STR „Čančar“Foča- Popov Most grupa D.