XS
SM
MD
LG

Željeznica kod lidera Premijer lige, Radnik gost Hercegovine

Željeznica na teškom zadatku/ Vasilije Marković

Kup Bosne i Hercegovine u futsalu nastavlja se danas utakmicama četvrtfinala.

Od 17 sati aktuelni osvajač Kupa, FC Mostar SG, dočekuje na svom parketu Željeznicu iz Trnova, prvoligaša Republike Srpske. Prvoligaš zaista nema sreće u žrijebu ove sezone, u prošlom kolu su izvukli Salinesa i priredili iznenađenje u Tuzli, a u Kupu Republike Srpske su nedavno u četvrtinalu ispali od Radnika iz Bijeljine. Sada im na red dolazi još jedna ekipa iz samog vrha bh. futsala. Nisu kompletni, a i kompletni bi jako teško mogli da se suprotstave aktuelnom osvajaču duple krune i trenutnom lideru na tabeli koji ima ambiciju da sa pobjedom i plasmanom u polufinale ode na reprezentativnu pauzu.

U istom terminu nas čeka i najjača utakmica ove faze takmičenja, duel Hercegovine i Radnika, dvije ekipe koje ćemo gledati i u play offu Premijer lige BiH. Hercegovina će na svojoj Pecari pokušati da se suprotstavi Radniku i sputa ih u njihovoj namjeri da idu do kraja u Kupu Bosne i Hercegovine. Da li će u tome uspjeti, znaćemo večeras.

Od 18 sati igra se duel prvoligaša, Čapljine i Liliuma iz Doboj-Istoka. Čapljina igra sjajno na "jugu" ove sezone, prvi su na tabeli, tu bi mogli ostati i na kraju sezone, a izvjesno je da će igrati play off za ulazak u Premijer ligu BiH. Nekoliko iskusnih imena u ekipi predvodi jako dobri tim Čapljine i želi među četiri najbolje ekipe. Nasuprot njih je Lilium koji je uhvatio pobjednički ritam i već dugo ne znaju za poraz. Vratili su se u trku za play off za ulazak u Premijer ligu BiH i u posljednja tri kola će pokušati da i definitivno uđu u njega.

Za kraj dana ostala je još jedna sjajna utakmica. U Sarajevu će igrati Sarajevo i Sloboda Kompred. Stari rivali iz Sarajeva i Tuzle uvijek odigraju odličnu utakmicu, prepunu uzbuđenja, pa se ništa manje ne očekuje ni ovaj put. Sarajevo je odmaralo u Premijer ligi u vikendu iza nas jer je odložena utakmica protiv Konjica, ali su se igrači dokazali na turniru u Austriji, dok je Sloboda Kompred slavila veliku pobjedu protiv Salinesa u derbiju i na krilima tog rezultata dolaze u Sarajevo.

1/4 finale Kupa BiH:

17.00 MOSTAR: FC Mostar SG - KMF Željeznica
17.00 ŠIROKI BRIJEG: MNK Hercegovina - KMF Radnik MD Shop
18.00 ČAPLJINA: MNK Čapljina - FC Lilium
19.30 SARAJEVO: GFC Sarajevo - FC Sloboda Kompred