XS
SM
MD
LG

Desetkovana Željeznica izbacila Salinesa iz Kupa Bosne i Hercegovine

Foto/ Vasilije Marković

Željeznica iz Trnova plasirala se u četvrtfinale Kupa BiH nakon što su danas u Tuzli sa 5:4 savladali Salinesa.

Futsaleri Željeznice iz Trnova dobili su jedan od najtežih zadataka u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine jer su morali na gostovanje Salinesu u Tuzlu. Otišla je ekipa iz Istočnog Sarajeva nekompletna na gostovanje u Mejdan, bez Ikonića, Otovića, Beširevića, Miletića, Selimovića, Miroslava Bjelice, a od ranije je povrijeđen Vučina Šćepanović. Imao je Aziz Turudija na raspolaganju svega osam futsalera i vrlo kratku rotaciju protiv kvalitetnijeg protivnika, koji je istine radi također bio oslabljen neigranjem prije svih Miloša Radujkovića i Miloša Todorića.

Hrabro se suprotstavila Željeznica nekadašnjem prvaku Bosne i Hercegovine, ali su primili neke jeftine golove i bili u jako teškoj pozicji. Domaći do vodstva stižu u 8. minuti utakmice kada lako puca odbrana Željeznice, a Denis Isanović na asistenciju Beganovića pogađa za 1:0. 

Do izjednačenja gosti stižu u 14. minuti. Vladan Minić je na centru oduzeo loptu Beganoviću, izašao sam na Hasančevića i pogodio za 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Željeznica prima jeftin gol. Deni Imširović uspjeva da provuče loptu iza Đura Dragovića, koji je morao i bolje reagovati i Salines vodi. Krenuli su tada sa Benjaminom Avdićem kao viškom domaći i to im se odmah obija o glavu, Dejan Debelnogić krade jednu loptu, lijepo prebacuje i Avdića, a onda šalje loptu u praznu mrežu za 2:2.

Na treći gol čekalo se do 31. minute kada ponovo Deni Imširović koristi jednu slabiju reakciju golmana Željeznice i pogađa za 3:2 . Ipak, ni to nije pokolebalo goste koji fantastičnim golom Đorde preko čitavog terena na nebranjenu mrežu donosi 3:3. Denis Isanović je u 36. minuti prevario sve u odbrani Željeznice i pogodio za 4:3, ali opet se gosti vraćaju. Odlično je Mladen Perović probio, ubacio u sredinu, a Benjamin Smajić pogađa u sopstvenu mrežu za 4:4, da bi odmah poslije toga Dejan Debelnogić još jednom preko čitavog terena kaznio slabu Salinesovu igru sa viškom za prvo vodstvo Željeznice u utakmici, 5:4.

Do kraja Željeznica se brani i uspjeva odbraniti za jednu od najvećih, ako ne i najveću pobjedu u svojoj istoriji i plasman u četvrtfinale.

FC SALINES - KMF ŽELJEZNICA 4:5 (1:1)
Dvorana "Mejdan", Tuzla
Gledalaca: 100
Sudije: Farik Kečo i Almedin Berilo (oba Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Isanović 8, 1:1 Minić 14, 2:1 Imširović 21, 2:2  24, 3:2 Imširović 31, 3:3 Đorda 33, 4:3 Isanović 36, 4:4 Smajić 36ag, 4:5 Debelnogić 37
Žuti kartoni: Đorda (Željeznica)

SALINES: Hasančević, Beganović, Imširović, Isanović, Smajić, Divković, Mujabašić, Azabagić, Mujić, Kuzmić, Avdić, Rahimić 
ŽELJEZNICA: Dragović, Bjelica, Perović, Debelnogić, Elez, Čelan, Minić, Đorda