XS
SM
MD
LG

Sloga krenula sa radom (Foto)

Fudbaleri dobojske Sloge krenuli su sa radom i pripremama za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prisutnim igračima obratili su se šef stručnog štaba Vlado Jagodić koji je izvršio prozivku, te predsjednik kluba Miroslav Kršić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Prisutan je bio Zlatko Maksimović sportski direktor.

Nakon toga obavljeno je predstavljanje sedam novih igrača koji će biti Slogina pojačanja za narednu sezonu. Dogovoreni su transferi još četiri igrača čija imena će biti objelodanjena u narednim danima, odnosno do polaska na Zlatibor 5.jula. Riječ je o igračima koji imaju ugovore do 30.juna, te o jednom reprezentativcu svoje zemlje koji igra kvalifikacione utakmice te će se ekipi pridružiti 1.jula.

-Uprava kluba je obavila razgovore sa igračima iz prethodne sezone i ponudila im produženje ugovora. Ponudili smo određene stvari koje su bile adekvatne. Moram reći da smo sa određenim igračima brzo došli do dogovora. Neki igrači su imali potrebu i ambicije da karijeru nastave u nekim drugim klubovima. Ja sada kao navijač kluba da se zahvalim svima koji su igrali u protekloj sezoni za Slogu. Svima neizmjerno hvala za izboreni opstanak, naravno da svako ima svoje ciljeve. Mi se okrećemo sljedećoj sezoni. Mi sada želimo da stvorimo ambijent i napravimo ozbiljne rezultate. Sutra počinje prelazni rok i mi u ovom momentu imamo 90 posto ekipe. Mi pravimo svoju ekipu, svoju Slogu koja će obradovati  navijače na Lukama. Infrastruktura nam je prioritet. Ušli smo u projekat izgradnje hibridnog terena pitanje je dana kada će mašina doći. Već smo u fazi vezano za izgradnju reflektora. Kada budemo sve te uslove ispunili možemo reći tada da smo svoji na svome. Tu su ljudi koji neprestano daju sebe za klub, ja sam zahvalan predsjedniku i direktoru. Jedino složni možemo praviti dobre rezulltate. Ja stojim svima na raspolaganju, ja sam neko ko voli sav sport u Doboju, koji voli fudbal, volim Slogu, volim Grad Doboj, da pobjeđujemo i da imamo dobre rezultate. Ja vjerujem u gospodina Jagodića i igrački kadar koji smo obezbjedili za narednu sezonu. -rekao je Boris Jerinić gradonačelnik Doboja.

Pod predsjedničkom palicom Miroslava Kršića, naravno uz veliku pomoć gradske uprave i gradonačelnika ostvarili su plasman u najviši rang bosanskohercegovačkog fudbala i tim putem nastavljaju koračati.

-Mi smo već premijerligaši ali radimo na tome da postanemo stabilan član. Jer to ovaj klub i grad sigurno zaslužuju. Mi smo na početku priprema za narednu sezonu. Ovo je period gdje se dešavaju odlasci i dolasci igrača. Mi smo za jednu godinu iskusniji. Sagledali smo potrebe za narednu sezonu. Mislimo da je odabir šefa stručnog štaba pravi. Predstavili smo nove igrače a svima koji su otišli želimo sreću u daljoj karijeri. Kao što je rekao gradonačelnik stvaramo infastrukturne uslove. Da se ne desi više da u posljednjem kolu igramo za opstanak, nego da igramo za izlazak u Evropu. Već dugo radimo da ovaj klub izraste u svakom segmentu na jedan viši nivo. Ja ću zajedno sa sportskim direktorom uraditi maksimum, još jednom zahvaljujem se gradonačelniku Borisu Jeriniću, čije prisustvo nam daje snagu i motiv, ali i obavezu više da moramo predano raditi. - istakao je Miroslav Kršić predsjednik kluba.

Prije polaska na Zlatibor Sloga će 1.jula odigrati prvu utakmicu u Tesliću protiv austrijskog Kapfenberga. Zatim će na srpskoj planinskoj ljepotici odigrati utakmice protiv Spartaka iz Subotice, Voždovca iz Beograda, Rudara iz Plevalja, Inđije i Hate iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predstavljeno je sedam novih igrača od kojih se očekuje da budu pojačanja. To su golman Nemanja Šćekić, on je iskusan čuvar mreže. Dolazi iz Bregalnice iz Štipa (Sjeverna Makedonija). Prije dvije godine je veoma uspješno branio u Premijer ligi za Rudar iz Prijedora. Iz Banjalučkog Borca stiže Đorđe Milojević koji će igrati na jednogodišnjoj pozajmici. Igra na poziciji štopera. Zadnji vezni Dejan Popara iz Borca dolazi kao zaštićeno godište do 21 godine. Amar Tahrić je prethodne sezone igrao za Leotar. On je takođe igrač Borca i do 21 godine. Zoran Karać iz Novog Sada, posljednji klub za koji je nastupao je Zlatibor. Igra na poziciji veznog i ima 26 godina. Danilo Šipovac krilni igrač iz Leotara. Andrej Bosnić krilni igrač koji je prethodnu sezonu kao pozajmljen igrač Borca igrao u Ljubiću iz Prnjavora. Tamo je postigao 11 golova.

-Srećan sam što imam ove ljude pored sebe. Rade veoma bitne stvari. Neću nikoga upoređivati sa klubovima u kojima sam radio. Meni godi što postoje ambicije i to je garant da ćemo dobro raditi. Pokušat ćemo dati šansu i priliku mlađim igračima. Ambicije treba ispuniti jer u našem fudbalu se gleda rezultat. Treba da se borimo za nešto više, da li će to biti Evropa ili neka stabilnost. Mi smo imali situaciju da su većini igrača isticali ugovori. Oni su imali svoje savjetnike ili menadžere i mi im želimo sreću. Nije došlo dogovora sa određenim brojem igrača. Ja sam šest igrača već nakon završetka sezone, rekao im da su slobodni. A onda sam želio da zadržimo 8-9 igrača koji nisu bili za to, nećemo se na to vraćati. Priključili smo šest igrača iz naših mlađih selekcija, samo Tarik Jašarević nažalost je gledao u nekom drugom pravcu. Želimo mu sve najbolje. Nigdje u javnost nismo izašli ni sa jednim imenom. Svjesno smo znali šta ovo znači. Sutra počinje prelazni rok, mora se shvatiti da mnogim igračima ističu ugovori 30.juna. To su mnogo nezgodne stvari da se prije nešto radi nego što treba da se uradi. Mi predstavljanjem novih sedam igrača nismo sve završili jer tim nije kraj. Mi imamo momka s kojim je završeno sve, on je reprezentativac svoje države i noćas igra kvalifikacije. On će biti slobodan do 1.jula. Realno je da se ti reprezentativci oslobode obaveza. Sa ovim imenima nećemo ići još u javnost. Mi imamo još tri igrača s kojima smo sve izdefinisali, još traju njihovi ugovori. Bilo bi od nas neozbiljno i neprofesionalno da sad iznosimo te razgovore. Mi smo ostali bez Nikole Popare, Đorića i Zajića na pozicijama veznih pa smo doveli Dejana Poparu da nadomjestimo njihov odlazak. Generalku ćemo vidjeti gdje ćemo igrati. Planiramo je 23.jula, zavisno od žrijeba, dali prvu gostujemo ili igramo kući. - rekao je Vlado Jagodić trener Sloge.

Na prozivci su bili prisutni sljedeći igrači: golmani: Elvir Trako, Ajdin Žilić, Ilija Gučmazov, Nemanja Šćekić, te igrači: Vasilije Perković, Milan Milanović, Miloš Nikolić, Đorđe Milojević, Minja Tatić, Franko Dadić, Sadin Handžić, Albin Omić, Dejan Popara, Amar Tahrić, Zoran Karać, Ognjen Šešlak, Pavel Baranov, Obrad Starčević, Danilo Šipovac, Andrej Bosnić i Uglješa Stevanović. 


Zvijezda 09 : Željezničar
Borac : Igman
Zrinjski : Tuzla City
Velež : GOŠK
Sloga : Široki Brijeg
Sarajevo : Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 31 23 6 2 75
2 Zrinjski 31 22 4 5 70
3 Velež 31 15 10 6 55
4 Sarajevo (-3) 31 16 6 9 51
5 Posušje 31 12 8 11 44
6 Sloga 31 13 2 16 41
7 Željezničar 31 11 4 16 37
8 Široki Brijeg 31 10 5 16 35
9 Igman 31 9 6 16 33
10 GOŠK 31 8 8 15 32
11 Tuzla City 31 7 6 18 27
12 Zvijezda 09 31 6 3 22 21