XS
SM
MD
LG

Počinje Božićni turnir u Višegradu: Šesnaest ekipa iz tri države

Sve je spremno za početak 28. Božićnog turnira u malom fudbalu - Višegrad 2023 koji počinje 24. decembra a finalno veče je planirano za 4. januar 2024 godine.

Prema sastavu prijavljenih ekipa ova  sportska manifestacija koja ima tradiciju dužu od 30 godina i jedna je od najboljih i najorganizovanijih na istočnim prostorima Republike Srpske ove godine će imati međudražavni karakter. Na ovogodišnjem nadmetanju majstora „petoparca“ će učestvovati 16 ekipa iz Srbije : Požega i Priboj, Crne Gore: Pljevlja i Republike Srpske i Federacije (BiH) : Istočno Sarajevo, Sokolac, Novo Goražde, Goražde, Rogatica, Čajniče, Rudo  i domaćin Višegrad.

Tako je već na početku izjednačen rekord po broju učesnika koji je bio isti i na prošlogodišnjem turniru, a takmičenje će se odvijati u četiri grupe nakon čega će se  u završnici igrati utakmice četvrtfinala, polufinala i finala.

U grupi A“ su ZP „HE na Drini“ Višegrad, Hotel „Višegrad“, Gazdinstvo „Simić“ Požega i „Biblioteka“ Čajniče; Grupa „B“ Kafe “Galerija“ Višegrad“,“Merak“Novo Goražde“,FK „Drina HE“ Višegrad; „Komsar“ Rudo; Grupa „C“ „E Sport“ Istočno Sarajevo; „CO 4“Goražde, „Amadeus kafe šop Vila“ Pljevlja; Policijskla stanica Višegrad; Grupa „D“ „Upitnik –Roma“ Rogatica; Sokolac; „Soker“ Priboj; Kafeterija“Knjižara“ Višegrad. 

Kao što je već od ranije poznato organizatori su se potrudili i za izuzetno  bogat nagradni fond koji iznosi 10000 KM kojim će biti nagrađeni tri prvoplasirane ekipe kao i najbolji pojedinci.

Turnir će biti svečano otvoren  utakmicom prijatelja turnira KMF Višegrad 24. decembra, kada na svom terenu u meču 11. kola Druge lige Republike Srpske grupa "Jug" dočekuju Akademca iz Trebinja, a dan kasnije 25.decembra će početi i takmičenje po grupama u kojim se sastaju:

Grupa „A“ 17. časova ZP „HE na Drini“ Višegrad - „Biblioteka“ Čajniče; 18.00 Hotel „Višegrad“ – Gazdinstvo „Simić“ Požega; Grupa „B“ 19.00  Kafe „Galerija“Višegrad – „Komsar“ Rudo ; 20.00 FK „Drina HE“ Višegrad – „Merak“ Novo Goražde.

 Organizatori turnira su: Opština Višegrad, Javna sportska ustanova „Drina“ i FK „Drina HE“ uz veliku podršku ZP „He na Drini“ Višegrad.