XS
SM
MD
LG

Iz Širokog se vidi finale

Foto: Nikola Kulaga / FK Borac

Široki Brijeg i Borac danas su na čitlučkim Barama odmjerili snage u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH, a na kraju je rezultat glasio 1:3

Na samom početku utakmice, gosti su imali veći posjed lopte, ali bez pravih prilika za gol, što je rezultiralo mirnim otvaranjem susreta, ali iz prve prave prilike su gosti poveli.

U 20. minuti, Kvržić je poslao sjajan pas za Blagaića, koji je onda matirao Bendera za vodstvo svoje ekipe, a samo tri minute kasnije, Širokobriježani su mogli doći do izjednačenja rezultata.

Mamić je šutirao, Milošević je odbranio njegov udarac, ali je na odbijenu loptu natrčao Kuprešak i još jednom je intervenisao golman Borca.

Igrala se 28. minuta kada je Bender ponovo morao vaditi loptu iz svoje mreže. Blagaić je izveo slobodan udarac, a onda je Jokić postigao pogodak za 0:2. 

U 37. minuti, Kuprešak je šutirao, ali je jedan od defanzivaca banjalučke ekipe blokirao njegov udarac, da bi se potom na šut odlučio Prusina, ali Milošević nije imao mnogo problema u zaustavljanju njegovog udarca.

Pred sami kraj prvog poluvremena, klub sa Pecare je imao novu priliku. Kuprešak je šutirao, ali je lopta otišla pored gola Borca, pa su Banjalučani na poluvrijeme otišli sa dva gola prednosti u odnosu na Širokobriježane. 

Drugi dio meča u Čitluku su na sjajan način otvorili igrači kluba sa Pecare. Kuprešak je dobro centrirao, ali Mamić iz dobre pozicije nije uspio da postigne pogodak, a onda je uslijedila nova prilika za Širokobriježane. Činedu je sa pet metara šutirao glavom, ali nije bio precizan.

S obzirom na to da Širokobriježani nisu uskoristili svoje prilike, uslijedila je kazna, a u 61. minuti je za 0:3 iz slobodnog udarca fenomenalno pogodio Vuković, dok je šest minuta kasnije moglo biti 0:4. Kulašin je šutirao sa desetak metara, ali je njegov udarac dobro zaustavio Bender. 

Igrala se 69. minuta, kada je Mišić šutirao, lopta se potom od bloka odbila u korner poslije kojeg je Čiinedu očajno reagovao. Iako je bio sam na pet metara od gola, ali nije uspio da savlada protivničkog golmana. 

Dvije minute kasnije, igrači Širokog Brijega su uspjeli smanjiti prednost Borca na 1:3. Mamić je glavom spustio loptu za Mišića, koji se upisao u listu strijelaca za svoju ekipu, a onda je u narednom napadu Bagarić centrirao, ali nikog od njegovih saigrača nije bilo ispred gola Borca.

U 78. minuti je Lukić šutirao sa 20 metara, ali je Milošević zaustavio njegov udarac uz malo problema, a onda se ponovo u šansi našao Mišić, koji je sa ivice šesnaesterca pokušao ugroziti protivničkog golmana, ali mu to nije pošlo za nogom.

Ujedno, to je bila i posljednja šansa na ovoj utakmici, koju je na kraju banjalučki tim riješio u svoju korist, s obzirom na to da je savladao Širokobriježane.

NK Široki Brijeg - FK Borac 1:3 (Mišić 71‘, - Blagaić 21‘, Jokić 38‘, Vuković 61‘).