XS
SM
MD
LG

Lučić i Marković pravdu traže na sudu

Zbog neisplaćenih plata i premija iz prošle sezone bivši fudbaleri Slavije Bojan Marković i Mladen Lučić pokušaće preko suda da naplate svoja dugovanja, a prvo ročište u ovom slučaju biće održano u septembru.

Mladen Lučić u dresu bijeljinskog Radnika, za koji sada nastupa / foto: Bojan Jakovljević

Ovoj dvojici fudbalera nisu isplaćene četiri plate i premije, a zajedno potražuju oko 15.000 KM. Golman Mladen Lučić se pokušao vansudski nagoditi sa predsjednikom kluba Zdravkom Šavijom, međutim, do dogovora nije došlo.

"U proljećnom dijelu prošle sezone dobili smo samo dvije plate i to u klubu jako dobro znaju, ali nisu željeli da se vansudski nagodimo. Na sudu potražujem 7.500 KM koje sam pošteno zaradio i ne tražim ništa drugo od kluba. Već sam jednom oprostio dugovanja Slaviji u visini od 10.000 KM, kada sam prelazio u Olimpik i to poslije sezone u kojoj smo osvojili Kup BiH. Sve mi je ovo pomalo mučno što ću morati da na sudu tražim svoja prava, ali drugu mogućnost u ovom trenutku jednostavno nemam", rekao je Lučić.

Većina prvotimaca Slavije koji su prošle sezone igrali nije imala anekse ugovora i neće moći da tuži klub koji im je dužan tri ili četiri plate. Štoper Bojan Marković ističe da će na sudu sve objasniti, te da ne želi preko novina da polemiše sa upravom Slavije.

"Kada sam napuštao klub rečeno nam je da će biti isplaćena još jedna plata, međutim, to nije učinjeno. Tri mjeseca me niko iz kluba nije nazvao, a telefonski poziv je uslijedio nakon što sam podnio tužbu. Ovo nije usmjereno protiv Slavije kako će neki pokušati da to predstave, već isključivo potražujem ono što sam pošteno zaradio", zaključio je Marković.

Zdravko Šavija, predsjednik Slavije potvrdio je da je klub dobio tužbu od strane ova dva igrača i da će uslijediti adekvatan odgovor od strane uprave.

"Istina je, klub je dobio tužbu od strane ova dva igrača kojom oni potražuju sume oko četiri ili pet hiljada KM koje im navodno Slavija duguje. Razumijemo da oni imaju svoja prava da realizuju putem suda, ali takođe i oni moraju razumjeti da su oni imali i određene obaveze prema klubu. Oba igraču su potpisala ugovor u sklopu kojeg je pravilnik po kome disciplinska komisija ima pravo kazniti igrače ako ne poštuje propise iz tog pravilnika, a ova dva igrača ta pravila nisu poštovala. Po tom pravilniku crveni ili žuti karton koštaju toliko, nedolasci na trening toliko, štrajk toliko, mi smo sve to predali disciplinskoj komisiji, ona je odredila kazne i to je bilo izloženo na oglasnoj tabli, tako da mi imamo zakonsko pokriće za sve odluke upravnog odbora", rekao je Šavija i dodao da klub ne može nekog častiti platom, već da se ona mora zaraditi.

"Moram pomenuti da je meni neshvatljivo da neko traži pare od prevoza, koje su isplaćene ili da traži premije za osvojene bodove, a klub je ispao u niži rang. Po ugovoru plata se mora zaraditi igranjem, a pošto su ovi igrači izbjegavali svoje obaveze, te kršili odredbe pravilnika, uslijedili su sankcije i kazne na platu, jer to tada nije plata, nego čašćavanje, a to ova uprava kluba neće dozvoliti", jasan je predsjednik kluba iz Istočnog Sarajeva.

SLAVIJI SUD KAO NAVIKA
Ovo nije prvi put da igrači tuže Slaviju za zaostala dugovanja, a najsvežiji primjer je presuda o isplati dugovanja Edinu Dudi kada je sudski naplaćeno 11.500 KM. Pored njega preko suda je svoje dugove naplatio i trener Vlado Čapljić kome se dugovalo oko 30.000 KM. Ukoliko ne budu ispunjavali svoje obaveze iz reprograma prema Draganu Radoviću koji iznosi oko 11.000 KM klub bi mogao dobiti zabranu takmičenja od strane FSRS, dok taj dug ne bude izmiren.


Slavija 0 : 0 Tekstilac Kort
Podrinje 1 : 0 Rudar Prijedor
Sloga 3 : 1 Borac (Š)
Sloboda 2 : 0 Sutjeska
Kozara 2 : 0 Drina
Borac (BL) 1 : 0 Zvijezda 09
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (BL) 22 17 4 1 55
2 Rudar Prijedor 22 12 5 5 41
3 Podrinje 22 12 4 6 40
4 Drina 22 9 6 7 33
5 Tekstilac Kort 22 8 8 6 32
6 Kozara 22 8 6 8 30
7 Zvijezda 09 22 9 2 11 29
8 Sloga 22 6 8 8 26
9 Sloboda 22 7 5 10 26
10 Slavija 22 6 5 11 23
11 Sutjeska 22 6 3 13 21
12 Borac (Š) 22 2 4 16 10