XS
SM
MD
LG

Krupa uzela bod Želji

Fudbaleri Željezničara iznenađujuće su remizirali u sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa Krupom, bilo je 1:1. Željezničar je prvi zaprijetio u šestoj minuti susreta. Nakon kornera Čurjurića, Krpić je odigrao za Zeca koji je atraktivno pokušao, ali je Kutić odbranio njegov udarac da bi svega minutu kasnije Željezničar poveo. Čurjurić je sjajno dodao do Zeca koji je još bolje uposlio Krpića, a napadač Plavih je nemilosrdan ispred gola Kutića.

Novu šansu Željezničar je imao u 11. minuti susreta kada je Čurjurić ubacio iz kornera, a Bakrač glavom pogodio prečku. Krupa je prvi put zaprijetila u 17. minuti susreta kada je Crnov šutirao direktno iz slobodnjaka, ali je Kjosevski odbranio njegov udarac.

Pet minuta kasnije Blagojević je sjajno uposlio Hajdarevića čiji je udarac izblokiran da bi u 24. Blagojević loše šutirao. Na sljedeće uzbuđenje se čekalo do 45. minute kada je Dujaković šutirao preko gola da bi minutu kasnije Krupa propustila odličnu šansu. Dujaković je probio po desnoj strani i odlično šutirao, a Kjosevski je dobro reagovao i zaustavio njegov udarac, a Koljić je zakasnio na loptu i ona je otišla u korner. Poslije kornera gosti su tražili jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom Jadranka Bogićevića, no glavni arbitar Goran Paradžik nije ništa dosudio već je zbog protesta dao žuti karton defanzivcu gostiju Makitanu.

Prvu šansu u nastavku je imao Željezničar preko Čurjurića čiji je udarac iz 51. minute susreta otišao pored gola Kutića da bi minutu kasnije Stevanović šutirao pored gola, a sa druge strane su pokušali gosti preko Milanovića koji je loše šutirao.

Blagojević je u 55. minuti susreta šutirao iz slobodnjaka preko gola da bi dvije minute kasnije Hajdarević šutirao preko gola, a u 58. Zec je šutirao pored gola. Čurjurić je u 64. minuti dobro šutirao iz velike udaljenosti, no njegov udarac je odbranio Kutić. Dvije minute kasnije dobra kontra Plavih, ali Kutić hvata pokušaj Krpića nakon centaršuta Zeca.

Krupa je do izjednačenja rezultata stigla u 68. minuti susreta. Milanović se sjajno oslobodio Bogićevića i uposlio Koljića koji je rutinskim udarcem matirao golmana Plavih i izjednačio rezultat. U 81. minuti susreta fantastična šansa za goste. Vranješ je izgubio loptu na sredini terena, a Milanović je nakon toga uposlio Dujakovića koji je odlično šutirao, no Kjosevski je još bolje odbranio njegov udarac.

Tri minute kasnije nova odlična šansa za goste. Nakon izgubljene lopte na centru, Koljić je izašao sam na Kjosevskog, uposlio Crnova na drugoj strani koji je promašio prazan gol i propustio šansu da donese prednost ekipi Krupe. Krupa je u 85. minuti susreta imala dobru šansu, ali je pokušaj Milanovića poslije kombinacije sa Koljićem otišao preko gola Kjosevskog.

Do kraja susreta nije bilo prilika na obje strane, pa je ovaj susret iznenađujuće okončan podjelom bodova, te je Krupa osvojila prvi bod na gostovanju na Grbavici u historiji budući da je u prethodna četiri premijerligaška duela zabilježila isto toliko poraza.

Stadion: Grbavica. Gledatelja: 2.500. Sudija: Paradžik Goran (Ljubuški). Žuti kartoni: Bakrač, Hajdarević (Željezničar), Handžić, Makitan, Milanović, Kutić (Krupa). Strijelci: 1:0 Krpić (7), 1:1 Koljić (68).

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Bogićević, Bakrač, Pavić, Blagojević (80. Arežina), Čurjurić (71. Vranješ), Hajdarević, Zec, Zajmović (68. Veselinović), Krpić. Trener: Milomir Odović.

Krupa: Kutić, Makitan, Koljić (90+3. Aganspahić), Dujaković, Puzigaća, Marjanović (34. Redžić), Nikodijević, Handžić (78. Marić), Milanović, Maksimović, Crnov. Trener: Branislav Krunić.

 

Željezničar - Krupa /Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba


Mladost 1 : 1 Čelik
Sloboda 2 : 0 Radnik
GOŠK 0 : 0 Široki Brijeg
Željezničar 1 : 1 Krupa
Zrinjski 1 : 0 Tuzla Siti
Zvijezda 09 0 : 4 Sarajevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 7 4 2 1 14
2 Željezničar 7 4 2 1 14
3 Široki Brijeg 7 3 4 0 13
4 Zrinjski 7 4 0 3 12
5 Sloboda 7 3 2 2 11
6 Čelik 7 3 2 2 11
7 Krupa 7 2 4 1 10
8 Radnik 7 2 4 1 10
9 GOŠK 7 1 3 3 6
10 Tuzla Siti 7 1 1 5 4
11 Mladost 7 0 3 4 3
12 Zvijezda 09 7 0 3 4 3