XS
SM
MD
LG

Super liga Srbije: Strijelci raspoloženi, kiks Partizana, Zvezda sigurna

Susretima 14. kola nastavljena je Super liga Srbije u fudbalu. U ovom kolu strijelci su itekako bili rasploženi pa ja na 8 utakmica postignuto 27 golova.

 U prvoj utakmici dana Proleter je kao gost slavio u Vranju protiv Dinama 4:2. Iako je Spartak u Subotici nakon prvih 45 minuta vodio 2:0 protiv Zemuna, gosti su u nastavku susreta konsolidovali redove, pa su pogocima namibijskog reprezentativca Someba stigli do izjednačenja (2:2). 

Voždovac je kao domaćin porazio Rad 2:0, dok je Napredak ponajviše zahvaljujući raspoloženom Vukanoviću, koji je postigao het-trik, savladao lučansku Mladost 4:1. Većih problema nije imao ni niški Radnički koji je na „Čairu“ savladao Mačvu 3:0. 

Beogradski Partizan još jednom je neprijatno iznenadio svoje simpatizere. Nakon remije protiv Napretka u prošlom kolu, Partizan je gostovao na „Banovom brdu“ kod Čukaričkog,  a susret je završen 1:1. Crno-beli su dobro  otvorili utakmicu, pa  su pogotkom rumunskog internacionalca Gabrijela Enakea poveli već u 4. minuti. Bod Čukaričkom donio je Mudrinski osam minuta prije kraja utakmice. 

U posljednoj utakmici 14. kola Crvena Zvezda je kao domaćin savladala Bačku 3:1. Crveno-beli su poveli već u 1. minuti golom Pavkova, da bi Gobeljić u 15. udvostručio prednost. Simić je povisio na 3:0 u 62. minuti, a dva minuta kasnije Radinović je smanjio na 3:1. Iako su domaći u posljednih 15 minuta imali igrača više, novih golova nije bilo. 

Nakon 14. kola na čelu tabele je Crvena Zvezda sa  40 bodova, 9 manje ima drugoplasirani Radnički, dok je Partizan treći sa 27 bodova. Na začelju je i dalje Dinamo sa 7 bodova.