XS
SM
MD
LG

5 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac s kamatom naplatio dug Mrkonjićanima (FOTO)

06.11.2016 Vladimir Šutvić, Borac-Sport

Banjalučki Borac savladao je juče na Gradskom stadionu ekipu Slobode iz Mrkonjić Grada rezultatom 5:0 i nastavio sigurno da korača ka jednom od ciljeva u tekućoj sezoni - osvajanjuĀ  titule na kraju jesenje polusezone.

Izabranici Vuleta Trivunovića revanÅ”irali su se Mrkonjićanim za poraz od 20. avgusta sa stadiona "Luke" i dug naplatili sa kamatom, poslavÅ”i čak pet lopti iza leđa golmana gostiju Darijana Matovića; dva puta su to učinili Slađan Antić i MiloÅ” Kukić, dok je jednom gostujućeg čuvara mreže nadmudrio SiniÅ”a Radoja.

Prvu izgledniju Å”ansu na debiju trenera Vuleta Trivunovića pred banjalučkom publikom bilježimo u 13. minutu, kada, nakon centarÅ”uta Borisava Erića, Slađan Antić ne uspijeva da stigne do lopte, da bi u narednom napadu MiloÅ” Dujković sa 20 metara Å”utirao pored gola.

U 23. minutu ponovo je centrirao Erić, lopta je stigla do Ivana Delića koji sa 14 metara u padu Å”utira preko gola. Samo četiri minuta kasnije crveno-plavi su stigli do rezultatskog plusa u odnosu na izabranike Dragana VukÅ”e: pomoćni trener Borca sa početka sezone, sada prvotimac tima iz Mrkonjić Grada Čedomir Ćulum faulirao je u kaznenom prostoru Ivana Delića, glavni sudija Aleksandar Njegomirović je dosudio jedanaesterac, a siguran realizator bio je SiniÅ”a Radoja.

U 33. minutu centarÅ”ut je sa desne strane uputio Srđan Bečelić, a Antić Å”utirao glavom pored gola, potom je Radoja u 42. minutu sa vrha Å”esnaesterca Å”utirao pored gola, da bi, u smiraj prvog poluvremena, Antić udvostručio prednost svog tima: centrirao je Erić, Predrag Zekanović nije uspio da zahvati loptu koja je na sedam, osam metara od gola stigla do Antića koji ne oklijeva i rutinski matira Matovića.

Isti fudbaler je u 67. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici, a ukupno treći u dosadaÅ”njem toku sezone; odbrana gostiju je izgubila loptu, Antić je spomenuti poklon objeručke prihvatio i lako matirao Matovića za 3:0 na semaforu.

U 68. minutu u igru je, umjesto Predraga Zekanovića, uÅ”ao junior MiloÅ” Kukić, koji je svojim golovima dotukao Mrkonjićane; u 87. minutu načinjen je prekrÅ”aj u kaznenom prostoru nad Gedeonom Guzinom, dosuđen je novi penal, a čast da loptu sa "bijele tačke" uputi ka mreži pripala je Kukiću, koji je navedeno učinio kao da je u karijeri već izveo na desetine kaznenih udaraca u seniorskoj konkurenciji, da bi se u 90. minutu Borčev napadač naÅ”ao oči u oči Matovićem i ponovo rutinski realizovao ukazanu priliku.

Inače, svojim drugim golom na utakmici MiloÅ” Kukić je uÅ”ao u istoriju Velikana iz Platonove, s obzirom da je njegov gol iz 90. minuta bio Borčev 500. u Prvoj ligi Republike Srpske.

U narednom kolu, koje se igra 12. novembra, Borac će posljednji put gostovati u jesenjoj polusezoni i to dobojskoj Slogi. Na toj utakmici Vule Trivunović neće moći da računa na usluge Å”topera Nemanje Vejnovića, koji je sakupio tri žuta kartona.

BORAC (BL) - SLOBODA 5:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Radoja (27) iz penala, 2:0 Antić (45), 3:0 Antić (67), 4:0 Kukić (88) iz penala, 5:0 Kukić (90).
Stadion: Gradski u Banjaluci.
Gledalaca: 600.
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor).
Žuti kartoni: Dujković, Vejnović (Borac, BL), Stjepanović, Kovačević (Sloboda).

BORAC (BL): Avdukić, Vejnović, Radoja, Kiso, Erić, Dujković (od 59. min. Danilović), Raspudić, Antić, Delić (od 77. min. Guzina), Bečelić, Zekanović (od 68. min. Kukić). Trener: Vule Trivunović.

SLOBODA: Matović, Ćulum (od 77. min. Lazendić), Kovačević, Savić, Topić (od 62. min. Pantić), Gračanin, Stjepanović, Kukavica, Zarić (od 54. min. Đukarić), Milosavljević, Mirković. Trener: Dragan VukÅ”a.

Igrač utakmice: Slađan Antić (Borac, BL).

Fudbal Fudbal Prva liga Republike Srpske Borac (BL) Sloboda
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača