XS
SM
MD
LG

76 : 82
1/4
24 : 22
2/4
21 : 20
3/4
20 : 18
4/4
11 : 22
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zvezda se provukla u LaktaŔima

05.03.2018 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee upisali su 14. poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su na svom terenu poraženi od Crvene zvezde, rezultatom 82-76.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Zvezda pravi seriju i odlazi na prvo veće vodstvo. Međutim, Igokea na krilima Jevtovića i Rikića pravi preokret i dobija prvi period sa 24-22. U drugom periodu Igokea je bila sjajna. Trener Bajić je kombinovanom odbranom ''izluđivao'' Zvezdu a Alimpijević nije imao odgovor. Igokea je na odmor otiÅ”la sa tri poena prednosti. Treba biti iskren i reći da su nekim svojim greÅ”kama, sami sebi onemogućili i veće vodstvo na poluvremenu a sigurno su ga igrom zaslužili.

U trećem periodu gledali smo veliku borbu. Igokea je uhvatila sjajan ritam u zavrÅ”nici trećeg perioda i sa Å”est poena prednosti uÅ”la je u odlučujućih deset minuta. Ipak, tada su kadrovski problemi učinili svoje. Igokea je u ovaj meč uÅ”la bez Å ibalića i Prestona a par igrača je bilo rovito. To se osjetilo u poslednjem periodu, kada je Å”irina koju Zvezda ima, doÅ”la do izražaja. Iskusni igrači u Zvezdi su preuzeli stvar i svoje ruke i na kraju je Zvezda srećno i spretno doÅ”la do pobjede u LaktaÅ”ima.

Zvezdu je do pobjede predvodio Ročesti sa 23 poena, dok je Jevtović imao 17 poena kod Igokee. Zvezda je pobjedom osigurala prvo mjesto pred plej-of pa duel sa Cibonom u poslednjem kolu i neće imati rezultatski značaj za ''crveno-bele''. Igokea i njen trener Bajić zaslužuju sve pohvale za veliku borbu. I pored svih kadrovskih problema, bili su blizu da sruÅ”e evroligaÅ”a.

Foto: ABA liga

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Igokea Crvena zvezda MTS
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača