XS
SM
MD
LG

0 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Čeliku bodovi, Vitezu Prva liga Federacija

09.04.2018 Administrator DC

 

Nakon četiri godine, Vitez je i zvanično eliminisan iz Premijer lige BiH i naredne sezone će se takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH. Ako je i bilo teoretske šanse da Vitez opstane u ligi, nakon današnje utakmice sa Čelikom šanse da Vitežani ostanu u Premijer ligi BiH ne postoje više ni u teoriji.

Utakmicu sa Čelikom Vitez nije otvorio loše, ali je u 16. minuti bio u zaostatku nakon što je Stevo Nikolić zatresao mrežu domaćina poslije nekoliko vezanih loših intervencija u zadnjoj liniji Viteza. Međutim, posla će biti za one koji ocjenjuju suđenje, jer je ostao dojam da se Nikolić nalazio u ofsajd poziciji. Vitez je krenuo u ofanzivu ka golu Čelika i stvorio je nekoliko solidnih šansi, a najbliže postizanju gola bio je Zvonimir Vukoja, koji je pogodio stativu. Ipak, Vitez nije uspio nastaviti sa igrom u tom ritmu, već je u finišu prvog poluvremena primio još jedan gol. Katastrofalna greška u zadnjoj liniji domaćina rezultirala je lakim pogotkom Nemanje Anđušića, koji je svom timu donio dva gola prednosti, a pogodak je posvetio suspendovanom saigraču Mateju Markoviću.

Nije prošlo previše vremena u drugom dijelu, a Čelik je stigao i do trećeg pogotka, kojim je meč efektivno riješen. Sjajan prodor napravio je Stevo Nikolić po lijevoj strani, potom je jako lijepo centrirao, a mrežu Viteza udarcem glavom je zatresao Paschal Okoli. Postalo je mučno gledati nastavak susreta, jer gosti nisu više imali toliko želje da napadaju, a domaći nisu imali snage da naprave išta značajno pred golom Čelika. Promašila su oba tima po nekoliko poluprilika, prije nego je konačno u sudijskoj nadoknadi Stevo Nikolić iskoristio još jednu veliku grešku odbrane domaćina i pogodio za konačnih 4:0. Čelik sada ima 21 bod i za Slobodom koja je na 10. mjestu na tabeli zaostaje 6 bodova. S druge strane, Vitez ima svega 8 bodova, te je i teoretski ispao, jer mu Sloboda šest kola do kraja sezone bježi čak 19 bodova.
 

 

 

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Liga za opstanak Vitez Čelik
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača