XS
SM
MD
LG

Čukarički Beograd
29.04.2018 19:00
Spartak Subotica
3 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Čukarički pobedio Spartak na brdu, Docić ponovo koban po Subotičane

29.04.2018 srbijasport.net

Posle četiri meča u Super ligi Srbije bez pobede, fudbaleri Čukaričkog savladali su ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 3:0 (0:0). Tvorac zlata vredne pobede u borbi za Evropu bio je dvostruki strelac Marko Docić u 63. i 67. minutu, dok je pogodak postigao i Petar Bojić.

Zanimljivo, Čukarički je poslednji trijumf u Super ligi ostvario upravo protiv Subotičana u okviru 29. kola, kada je bilo 4:1. Međutim, za razliku od prethodne utakmice na Banovom brdu kada smo videli čak tri gola u prvom poluvremenu, ovoga puta mreže su mirovale.

Belaković je na početku utakmice izborio korner u pokušaju da uposli Docića, da bi već u sledećem napadu njegov šut odbranio Ostojić. Zatim je Spartak u 14. minutu imao možda i najbolju priliku. Čečarić je centrirao, a Nikolić je sa nekih sedam metara šutirao glavom preko gola. Deset minuta kasnije Čečarić je bio taj koji je pretio Beliću, ali je naš čuvar mreže dobro reagovao.

U 32. minutu mreža Spartaka se zatresla, ali je gol Kajevića poništen zbog toga što je lopta izašla pre centaršuta Bogosavca. Inače, Bogosavac je bio Čukin najagilniji igrač u prvom poluvremenu.

Poluvremenu u kom su viđene čak tri izmene. Trener gostiju Vladimir Gaćinović je umesto Savkovića i Čečarića ubacio Torbicu i Petrova, dok je Nenad Lalatović zamenio Kajevića u 40. minutu i umesto njega u igru uveo Ovusua.

Drugo poluvreme je bilo sušta suprotnost prvom. Čukarički je za samo sedam minuta u nastavku rešio pitanje pobednika. Zablistao je Marko Docić koji je i u prethodnom meču protiv Spartaka bio inspirisan. Tada je postigao het-trik, sada dva gola za četiri minuta.

Ulazak Luke Stojanovića u 62. minutu ispostavio se kao pun pogodak. vezista našeg tima je samo dva minuta kasnije stigao jednu loptu da ne izađe u gol-aut, vratio je na pet metara, a tamo je Docić iz drugog pokušaja matirao Ostojića.

Radost na tribinama se nije ni stišala, a već je bilo 2:0 za Čuku. Belaković je u 67. minutu našao Docića u petercu, ovaj je okrenuo Tekijaškog i iz neposredne blizine ponovo savladao Ostojića.

Stojanović je u 71. minutu upisoa svoju drugu asistenciju kada je našao samog Bojića, a ovaj majstorski po treći put prevario Ostojića. Samo minut kasnije Bojić je mesto na terenu ustupio mladom Tediću. Ipak, rezultat se do kraja nije menjao i Čukarički je zabeležio vrednu pobedu u borbi za Evropu.

Naš tim je ostao 6. na tabeli sa 29 bodova. Pet manje od trećeplasiranog Spartaka, dva od Radničkog koji je na 4. mestu i bod zaostatka za petoplasiranim Voždovcem.

Čukarički - Spartak 3:0 (0:0) 
(Docić 63, 67, Bojić 71)

Čukarički: Belić, Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Docić, Drinčić, Kajević (Ovusu 40), Belaković, Bojić (Tedić 73), Mudrinski (Stojanović 62).

Spartak: Ostojić, Stojković, Kerkez, Glavčić, Tekijaški, Šimura, Vukčević, Savković (Torbica 20), Čečarić (Petrov 37), Đuričin, Nikolić (Dieng 74)

Lige Srbije Lige Srbije Superliga Srbije - Play Off Čukarički Spartak
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača