XS
SM
MD
LG

4 : 0
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Adnan Osmanović uvećao prednost Olimpika.
72.minut'
Golove za Olimpik u nastavku su postigli Jusufi i KiÅ”ić.
Bandović, Milović, Jusić, Pehar, Osmanović, Muminović, Jusufi, Sadiković, Stojanović, Bibić, KiÅ”ić.
Brezičanin, Todorović, Majdančić, Trumić, Salihović, Å emić, MeÅ”inović, Gogić M., Gogić F., Doljančić, Mujagić.
Gol
Golom Jusića tim Olimpika poveo sa 1:0.
IzveŔtaj utakmice

Olimpik raznio Slavena

04.11.2018 Administrator DC

Olimpik je u 13. kolu Prve lige Federacije BiH na svom terenu dočekao ekipu Slavena i slavio pobjedu rezultatom 4:0.

Vukovi su sjajno otvorili utakmicu i već u petoj minuti susreta doÅ”li u priliku za postizanje gola, kada je odbrambeni igrač gostiju nesmotrenom reakcijom zamalo pogodio svoju mrežu.

Dvije minute kasnije Olimpik se naÅ”ao u novoj prilici nakon odličnog ubačaja iz kornera, ali je Jusufi zakasnio na loptu i propustio Å”ansu da svoj tim dovede u vođstvo.

Igrala se 12. minuta susreta kada je Olimpik ponovo zaprijetio iz kornera, ali je udarac Jusufija sjajno odbranio golman Slavena.

U 20. minuti Olimpik ipak dolazi do vođstva, kada je nakon ubačaja Osmanovića sa lijeve strane Jusić zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Već četiri minute kasnije Mumimović se naÅ”ao u novoj prilici za Vukove, ali je njegov udarac otiÅ”ao preko gola, da bi u 27. minuti Jusufi izaÅ”ao sam ispred golmana Slavena, ali ga ponovo nije uspio savladati pa je ostalo 1:0.

Olimpik je do kraja prvog dijela imao inicijativu, ali do gola nisu mogli, dok je Slaven do jedine Ŕanse doŔao u sudijskoj nadoknadi, ali bez promjene rezultata.

U drugom poluvremenu Olimpik ubacuje u brzinu viÅ”e i već u 48. minuti stiže do drugog gola, a strijelac je ovoga puta bio Jusufi koji je nakon skraćenog kornera glavom matirao golmana gostiju za 2:0.

Četiri minute kasnije Olimpik je odigrao odličnu akciju, a nju je u gol pretvorio KiÅ”ić rutinskom realizacijom za veliko vodstvo od 3:0, da bi na 4:0 povećao Osmanović preciznim udarcem sa 11 metara.

Mogao je Olimpik u 80. minuti i do petog gola, ali je udarac Pavlovića odbranio golman gostiju, da bi tri minute prije kraja utakmice Pavlović asistirao Osmanoviću koji pogađa mrežu Slavena, ali sudijaĀ Ā poniÅ”tava gol zbog ofsajd pozicije, pa je utakmica zavrÅ”ena pobjedom Olimpika od 4:0.Ā 

Ā 

Lige Federacije Lige Federacije Prva liga FBiH Olimpik Slaven
edisefer je podelio utakmicu
EnverBajrica je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača