XS
SM
MD
LG

6 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Emina lako sa Modričom

19.11.2018 Administrator DC

 

 

Emina iz Mostara je u okviru 11. kola Premijer ženske lige BiH, na domaćem terenu rutinski došla do šeste pobjedu u sezoni protiv ekipe Modriče. Domaće su u ovaj meč ušli agresivno i maksimalno koncentrisano, sa jasnom željom da ostvare trijumf.

Emina je uglavnom kontrolisala meč i stvarala prilike, a do vodstva stižu već u 5. minuti, kada je loptu uzela A. Isaković pretrčala golmana gostujuće ekipe i poslala loptu u gol.

Zatim u 27. minuti Denda je veoma dobro šutirala, pogađa stativu, ali na loptu nalijeće A. Isaković i postiže svoj drugi gol na utakmici. Deset minuta kasnije, Emina je uspijela da postigne i treći gol, Gačanica je proslijedila loptu do Dende koja rutinski trese mrežu Modriče i dovodi svoju ekipu u prednost od 3:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku utakmice domaće su uglavnom kontrolisale igru, dok je Modriča pokušavala na kontranapde preko Osmančević i Bitević da ugrozi gol Fatković, u par navrata morala je da interveniše domaći golman.

 

 

U 70. minuti loptu dobija Gačanica, koja fantastičnim udarcem u rašlje trese mrežu za 4:0. U 81. minuti Husić je ukrala loptu na sredini terena i sa dvadeset metara postigla lijep pogodak, a samo 4. minute kasnije Gačanica je postigla evrogol iz kornera i postavila konačan rezultat 6:0.

- Ovom pobjedom ostale smo u vrhu tabele što nam je i bio cilj, a nakon tri uzastopna poraza uspijeli smo prekinuti taj niz i sa visokom pobjedom otići na odmor. Utakmica je odigrana po jako teškom vremenu, ali smo uspijeli da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i sve ono što smo uigravali na treninzima. Pokazali smo da zaslužujemo biti u vrhu tabele, te da smo sigurno jedna od boljih ekipa u ovoj ligi. Čitav tim je odradio jedan jako dobar zadatak i ponosna sam na svoju ekipu, ističe Minela Gačanica, dvostruki strijelac na utakmici.

 

 

 

ŽNK Emina Mostar-ŽFK Modriča 6:0 (3:0)

Stadion: Rođeni Gledalaca: 30 Glavni sudija: Čelik Merima (Sarajevo) Pomoćnici: Jusufović Aida (Sarajevo) i Spahić Almira (Sarajevo) Žuti kartoni: Emina (Bojanić), Modriča (Lugonja, Okanović)

Emina: Fatković, Šimić, Manigoda (od 46. Husić), Bojanić, A. Isaković, Denda (od 58. Hrelja), Gačanica, Velagić, Kreča (od 85. Begović), Kršo i A. Isaković. Trener: Zijad Tojaga

Modriča: Lovrić, Mašić (od 65. Vidović), Lugonja, Smiljanić, Karić, Vejnović, Milošević, Simić (od 46. Hasić), Okanović, Bitević i Osmančević. Trener: Drago Svitlica Igračica utakmice: Minela Gačanica (Emina Mostar)

 

 

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer ženska liga BiH Emina Alfa Modriča
Petar24 je podelio utakmicu
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača