XS
SM
MD
LG

100 : 80
1/4
24 : 19
2/4
19 : 17
3/4
20 : 25
4/4
37 : 19
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Izgubljene lopte koštale Igokeu poraza u Zagrebu

10.11.2018 Đ. Malešević

Košarkaši Igokee doživjeli su peti poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras poraženi od Cedevite u Zagrebu, rezultatom 100-80.

Cedevita je dobro otvorila susret. Zaigrali su dobro u odbrani i imali su prednost. Igokeu je u dobar ritam uveo Filip Adamović sa dvije vezane trojke. Do kraja prvog perioda viđena je velika borba ali Cedevita je prvi period dobila sa 24-19. U drugi period Cedevita je ušla sa 4-0 ali Igokea je uzvratila svojom serijom od 8-0 i prišli su na samo poen zaostatka. Cedevita je potom zaigrala bolje, Kobs je ispogađao neke šuteve i Cedevita se ponovo odvojila. Na poluvrijeme Cedevita odlazi sa vodstvom 43-36.

U nastavaka Igokea ulazi sa dosta više energije u odbrani. Stisnuli su Cedevitu totalno u trećem periodu i svaki poen domaći su morali baš zaraditi. U napadu je Igokea imala širinu i raznovrnost. Uspjeli su malo po malo istopiti prednost Cedevite i sa dva poena minusa ušli su u poslednji period. Međutim, sve dobro što je Igokea uradila u trećem periodu, prosula je vrlo brzo u četvrtom periodu. Gosti su ostali bez energije u odbrani i samim tim Cedeviti je bilo lakše da dođe do poena. Cedevita je i defanzivno bila dobra i prednost je stalno rasla. Na kraju je Cedevita slavila i ubjedljivo mada nije bila toliko bolji protivnik.

Igokeu su najviše koštale izgubljene lopte. Izgubili su ih osam više od Cedevite a sam Adamović izgubio je skoro koliko cijeli tim Cedevite. Takođe, falio je Zubčić sa boljim napadačkim izdanjem. Bio je dvocifren ali je ovo bila njegova najgora utakmica u dresu Igokee. Takođe, vidjelo se da je Igokei neophodno pojačanje u vanjskoj liniji iz razloga što tu nema dovoljno širine. Međutim, imali su dobre momente, Vilijams je pokazao da će biti pravo pojačanje i to su svakako neke pozitivne stvari i pored poraza.

Cedevitu je predvodio Kuk sa 26 poena dok je Lešić predvodio goste sa 17 poena.

Foto: Igokea Republika Srpska

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Cedevita Igokea
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača