XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Čelik srušio Široki

05.10.2019 Administrator DC

Fudbaleri Čelika savladali su ekipu Širokog Brijega sa 2:0. Oba pogotka postigao je rezervista Aidin Mahmutović, u 83. i 90. minuti. 

Sa pobjedom i tri boda crno-crveni su prekinuli niz od tri meča bez pobjede (porazi na gostovanjima kod Zrinjskog i Radnika) i remi sa Slobodom.

 

Domaćin je imao priliku već u 43. sekundi. Okić je prevario svog čuvara i šutirao sa nekih 16-17 metara iskosa sa desne strane, a Zgolman Zlomislić odbranio.

U 38. minuti nevjerovatna intervencija Pavlovića kojom je spasio siguran pogodak. Iskosa sa desne strane ubacio je Cipetić, Bagarić šutirao glavom neometan sa šest metara a golman Čelika bravurozno intervenisao. U 40. minuti Cipetić koji je bio zadnji igrač u odbrani srušio Mahmutovića koji je išao sam prema golu gostiju. Sudija Mulahasanović pokazao mu je direktan crveni karton.

U 54. minuti Bagarić je izašao sam pred Pavlovića ali je šutirao preko gola. Pecelj je odlično šutirao u 75. minuti sa ivice kaznenog prostora a Zlomislić paradom odbranio.

Izgledalo je da će utakmica završiti bez pogodaka kada je na scenu stupio Mahmutović i sa dva gola zapečatio sudbinu Širokog Brijega.

Vrhovac je u 83. minuti dalekometnim udarcem pogodio prečku, a u nastavku akcije napadač Čelika Mahmutović glavom je pogodio za vodstvo svog tima.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Resićev udarac odbranio je Zlomislić a Mahmutović u padu pogodio za 2:0 i konačan rezultat ovog meča.

Čelik - Široki 2:0 (0:0)

Stadion Bilino polje. Gledalaca: 500. Sudija: Adis Mulahasanović . Pomoćnici: Moamer Čaušević i Emir Zahiragić (svi Sarajevo). Strijelci: 1:0 Mahmutović (83), 2:0 Mahmutović (90). Žuti kartoni: Salčinović, Blažević, Mahmutović (Čelik), Ćorić, Kovačić (Široki Brijeg). Crveni karton: Cipetić (40).

ČELIK: Pavlović , Ćubara , Vrhovac , Dilaver  (25. Mahmutović ), Salčinović  (60. Žuna ), Grahovac , Pecelj , Blažević , Perišić , Jamak , Okić  (84. Resić ). Trener: Slaviša Božičić.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić , Cipetić , Kvesić , Matić , Ćorić , Angelov  (58. Jurilj ), Stanić , Vukoja , Kovačić , Bagarić , Enin  (79. Knežević ). Trener: Toni Karačić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer BH Telecom liga Čelik Široki Brijeg
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača