XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
0 0 pre 3 godine

IzveŔtaj utakmice

HiroŔ sruŔio Krupu

13.03.2021 Administrator DC

Prvu utakmicu 22. kola Premijer lige BiH odigrali su Mladost Doboj Kakanj i Krupa, a pobjedu je slavila Mladost rezultatom 1:0.

Mladost je dosta agilno otvorila susret i zaprijetila već na startu utakmice preko Hiroša čiji udarac završava u rukama Kolaka. 

 

Gosti iz Krupe su uzvratili brzo udarcom Jelića iz slobodnjaka no bez promjene rezultata. 

Mladost je potom došla do nove šanse preko Hadžića, ali je golman Krupe dobro pratio situaciju i na vrijeme rašÄistio opasnost pred svojim golom. 

Hadžić se i u 15. minuti našao u dobroj prilici kada je odbrana Krupe napravila veliku grešku, no napadač Mladosti je šutirao preko gola. Isti igrač nekoliko minuta kasnije ne koristi novu odličnu priliku, a za njim i Dedić koji šutira preko gola. 

Nagrada za odličnu igru je došla sredinom prvog poluvremena kada je udarac Hiroša sa ivice šesnaesterca pogodio Makitana i promijenio smjer lopte koja završava iza leđa Kolaka za 1:0. 

Mladost je nastavila sa napadima i neposredno nakon vodstva, da bi se onda tempo igre smirio i mirno privelo prvo poluvrijeme kraju. 

Početkom drugog poluvremena vidjeli smo po jednu dobru priliku na obje strane. Prvo je Alić zaprijetio golu Krupe, ali je Kolak odbranio njegov udarac, da bi gosti uzvratili nekoliko minuta kasnije kada nakon ubačaja Jovića fudbaleri Krupe ne uspijevaju poslati loptu u mrežu Mladosti. 

Nastavak utakmice proticao je u dominaciji Mladosti koja je bila mnogo bolji tim i stvorila nekoliko odličnih šansi za ubjedljiviju prednost, ali ih nisu iskorisitili. 

Ipak, nisu imali problema da privedu meč kraju i spriječe goste iz Krupe da stvaraju opasne situacije pred njihovim golom, te su rutinski završili utakmicu i došli do minimalne, ali zaslužene pobjede.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Mladost Krupa