XS
SM
MD
LG

2 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

PromaŔili tri penala

17.08.2020 Administrator DC

Kao što se moglo i očekivati u okršaju Bratstva i BSK-a  viđena jedna dobra utakmica, sa dosta golova. BSK je pokazao da je ipak bolja ekipa i porazio je Bratstvo sa 2:4.

Da neće ići sve dobro i glatko po goste vidjelo se već u 8. minuti. Nakon nesmotrene reakcije Jeličića domaći su  imali kazneni udarac, a šut sa 11 metara iskusnog Brkića odličnom intervencijom brani Dobrijević.

 

Samo tri minute kasnije nakon prekida i ubacivanja lopte u kazneni prostor glavom mrežu BSK - a trese Kobas.

To kao da je  bio znak gostima da se razbude i polako stvari uzimaju pod svoje. Samo nakon 4 minute tačnije u 17. odličnu akciju golom je završio Jokanović. Tada BSK preuzima totalnu inicijativu i gospodari terenom, te stvara šanse. Bio bi to fantastičan gol da stativa nije bila saveznik Čauševića prilikom topovskog udarca Milosavljevića iz slobodnjaka.

BSK je svoju bolju igru krunisao u 44. Minuti  kada se u petercu najbolje snašao Kukić i stvari okrenuo u korist gostiju.

 Tamo gdje su gosti stali u prvom poluvremenu tako su i nastavili početkom drugog i već u petoj  minuti  nastavka imali su odlične prilike preko Jokanovića i Kukića da završe posao.

Ipak najbolji akter meča Jokanović u 75 minuti  solo prodorom i odličnim pogotkom povisuje prednost BSK - a na 3:1. A onda 15 minuta onoga što fudbal krasi onim što jeste, šok završnica.

 Da domaćin nema slučajno epitet "nezgodnog" protivnika pokazali su odmah u 78. minuti  kada domaćin dobija opet kazneni udarac. Mijenja se izvođač, ostaje to Brkić, ali ovaj put Asmir. Nema ipak promijene rezultat. Dobrijević je pročitao šut koji ipak ide pored stative.

U 81 minuti penal za goste, Šakić preuzima odgovornost ali danas u Kozaruši nema golova sa bijele tačke, Čaušević brani! Gosti u tom trenutku kao da su bili svjesni da propuštaju šanse da završe utakmicu, a kada je Asmir Brkić smanjio na 3:2 to je bio dodatni motiv da domaći krenu na sve ili ništa. Epilog toga je jedna kontra BSK – a, Tomičić odlično prolazi po strani, a  Milošević jednostavno  mora da upiše recku i  postavlja konačnih Bratstvo - BSK 2:4.

Moramo ipak reći da su gosti dominirali tokom utakmice i zasluženo pobijedili a tako misli i kapiten BSK - a Branko Trninić:

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica ali isto tako znamo da se nas pita na terenu. Možda nismo bili pravi u pojedinim momentima utakmice jer mislim da smo trebali ranije da je završimo, mirnije bez stresnih situacija. Ali šta da se radi, analizirati ćemo gdje smo griješili i pripremati se sljedeću utakmicu. Mislim da danas BSK više nego zasluženo nosi 3 boda sa terena gdje će se malo ko naigrati. Domaćinu čestitam na fer i korektnoj utakmici i želim im sreću u nastavku takmičenja - zaključio je Trninić.

Regionalne lige Regionalne lige Regionalna liga FS RS, Zapad Bratstvo BSK
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
mario172 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača